Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp
Logotyp för Borås Stad, till startsidan
Referensnummer: 24:2020:251 | Sista ansökningsdag: 2020-11-01

Rektor på Dalsjöskolan 4-6 med SU-grupp, Grundskoleförvaltningen

Är du vår nya rektor och kollega? Vi söker en handlingskraftig och engagerad person som vill vidareutveckla Dalsjöskolan och fortsätta att rusta våra elever för framtidens utmaningar. Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

På Dalsjöskolan 4-6 går 191 elever lå 2020-2021. Skolan har i sin verksamhet också en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever med behov inom AST/NPF. Åtta elever är inskrivna i denna verksamhet. Skolan ligger i Dalsjöfors tätort nära vacker natur, 13 km från Borås centrum.

Genom en varierande undervisning och ett entreprenöriellt förhållningssätt vill vi på Dalsjöskolan stimulera och hjälpa varje elev att bilda sin egen framtid och bit för bit växa med sina uppgifter.

I vår verksamhet uppmärksammar vi de intellektuella såväl som de praktiska och estetiska aspekterna i undervisningen. Hälso- och livsstilsfrågor har ett fokus i vår undervisning. Vi bidrar till att rusta eleverna för framtidens utmaningar. När eleverna lämnar oss vill vi att de har med sig en framtidstro och vilja att lära mer.

Dalsjöskolan som helhet är en 4-9 skola med sex paralleller i årkurs 7-9 och tre paralleller i åk 4-6. Skolan består som helhet av åk 4-6 och åk 7-9 samt särskild undervisningsgrupp. Dessa delar samverkar i kvalitetsarbetet, i utvecklingsfrågor och i gemensamma beslut i ekonomiska frågor. Verksamheterna har idag gemensam utvecklingsgrupp, gemensamt APT och gemensamma informationskanaler till personal på skolan.

Skolans kvalitetsarbete detta läsår kretsar kring följande fyra områden:

- En skola för alla - utveckla likvärdiga möjligheter och en tillgänglig undervisning
- Ökad måluppfyllelse
- Ökad delaktighet och elevinflytande
- Ökad trygghet och studiero

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 11 januari 2021 eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Som rektor i Borås Stad arbetar du med processledning och bygger starka relationer i nära samverkan med din rektorskollega på Dalsjöskolan 7-9, din personal och i synnerhet med skolans utvecklingsgrupp och elevhälsoteam - allt för att öka elevernas måluppfyllelse och välmående samt stärka skolans egen förmåga att utvecklas.

Du är en tydlig chef och närvarande ledare, som vet vikten av att frigöra medarbetares kapacitet och att arbeta tillsammans med meningsfulla uppgifter.

Du har resultatansvar för personal, ekonomi, elevhälsoarbete, arbetsmiljöfrågor och verksamhetsutveckling. I din roll kommer du att ha ett nära samarbete med uppdragsgivare och andra aktörer inom verksamhetsområdet.

Som rektor är du underställd verksamhetschef och ingår i en ledningsgrupp med elva andra rektorer samt en verksamhetsutvecklare. Du har tillgång till kvalificerat stöd inom bland annat ekonomi, HR och elevhälsa.

Du som söker

Du har pedagogisk högskoleutbildning och dokumenterad arbetslivserfarenhet som lärare samt rektorsutbildning eller likvärdig ledarutbildning. Vi ser det som mycket meriterande att du har erfarenhet av och utbildning i att undervisa elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF). Erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation är också meriterande, liksom erfarenhet att leda pedagoger och förändringsprocesser utifrån ett systemteoretiskt perspektiv.

Som person är du handlingskraftig, självgående, engagerad och har gott omdöme. Som en naturlig ledare har du lätt att motivera andra och drivs av att utveckla både individer och verksamheter. Du utövar ett trovärdigt ledarskap med förmåga att entusiasmera och samla personal mot gemensamma mål. Du odlar en tillitsfull kultur genom hög delaktighet.

Vi ser även att du har ett strategiskt och ekonomiskt tänk och du tar initiativ och uppnår resultat. Vi ser det som självklart att du har en god samarbetsförmåga och i din kommunikation är du tydlig.

Som chef i Borås Stad vill vi att du värdesätter mångfald och ser olikheter som en tillgång för arbetsplatsen.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Julio Garcia Atterström, verksamhetschef
Telefon: 033-35 58 92

Anne Pihlo, facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund
Telefon: 0768-88 79 69

Anna Wikman, facklig företrädare för Sveriges Skolledarförbund
Telefon: 0768-88 86 46

Bosse Leskinen, facklig företrädare för Lärarförbundet Skolledare
Telefon: 033-35 79 96

Tommi Wärme, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 0729-89 37 54

Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-11-01.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

g q n C