Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Logotyp för Borås Stad, till startsidan
Referensnummer: 22:2020:14 | Sista ansökningsdag: 2020-10-28

Konstpedagog, Kulturförvaltningen

Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Din nästa arbetsplats

Borås Konstmuseum är ett nationellt framträdande konstmuseum, bland museets uppdrag finns gestaltad livsmiljö, konst i offentliga miljöer och Borås internationella Konstbiennal. Museets pedagogiska arbete sträcker sig utanför huset och omfattar långsiktigt arbete i kommunens olika stadsdelar. Museet arbetar aktivt utifrån barnkonventionen genom att etablera museet som besöksmål för alla åldersgrupper.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 1 december eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Som konstpedagog/ arkitekturpedagog verkar du för ökad kunskap inom gestaltad livsmiljö, du arbetar med förankring av projekt och medverkar till helhetssyn av utformning i samverkan med andra aktörer. Du ansvarar för utveckling av det långsiktiga publika- och pedagogiska arbetet och genom främjande och konstbildande verksamhet verkar du för en breddad målgrupp. Detta sker genom dialoger och programverksamhet där samtidskonsten undersöks i process och under reflektion. I arbetsuppgifterna ingår att skapa relationer och goda samarbeten med andra institutioner och högskolor. I övrigt ingår att vara behjälplig i museet arbete med kommunikation, konst pedagogik, konst/arkitekturvandringar vandringar.

Du som söker

Du har högskoleexamen inom konst och arkitektur, meriterande är utbildning från HDK Valand Child Culture Design. Du har god orientering inom samtidskonstområdet och stort intresse för konstnärliga frågeställningar i utvecklingen av offentliga rum. Du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är ansvarsfull och bidrar till ett positivt arbetsklimat där samarbete och utveckling är viktiga ledord. Tjänsten kräver en hög grad av flexibilitet, lyhördhet och relationsskapande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Eva Eriksdotter, verksamhetschef
Telefon: 076-888 76 81, 076-888 76 81

Caroline Gustafsson, facklig företrädare för DIK
Telefon: 033-35 76 73

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-10-28.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

g q n C