Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2020:284 | Sista ansökningsdag: 2020-12-08

Aktiveringspedagog på grundsärskolan Erikslund, Grundskoleförvaltningen

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Erikslund grundsärskolas vision är att varje elev lär för livet. Välstrukturerad undervisning och tilltro till elevernas inneboende vilja och förmåga att lära är vår utgångspunkt. Med närhet till härlig natur på Rya åsar och ett brett utbud av idrottsanläggningar delar grundsärskolan 1-9 lokaler med grundskolan på Erikslund. Undervisningen sker i hemklassrum med klasslärare med undantag vid övningsämnen. Personaltätheten är hög och förutom klassläraren följer elevassistenter eleverna under hela skoldagen. Grundsärskolan har cirka 65 elever i årskurs 1-9 samt fritidsverksamhet. Vi har tillgång till skolgård och ett atrium för en trygg utevistelse. Skolan har ett nära samarbete med både Parasportcenter och Ishallen.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 11 januari 2021 eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker två aktiveringspedagoger som ska skapa en trygg och lärorik miljö för våra elever tillsammans i team, där lärande och utveckling står i centrum. Tillsammans med engagerade kollegor vill du vara med och utveckla verksamheten på grundsärskolan Erikslund. Vi lär av varandra där eleven ständigt är i fokus. I det dagliga arbetet utmanar och stimulerar vi elevernas nyfikenhet samt utveckling och lust att lära. Du deltar i skolans utvecklingsarbete och arbetar för att varje elev ska nå sina individuella mål enligt grundsärskolans kursplan. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Som ytterligare stöd har du tillgång till specialpedagog, förstelärare och övriga professioner i elevhälsan.

Du som söker

Vi söker dig som har yrkeshögskoleexamen som aktiveringspedagog och som vill arbeta med elever i grundsärskolan och elever i behov av särskilt stöd. Du har god samarbetsförmåga, tar ansvar, är engagerad, flexibel och initiativrik och har vana att arbeta i arbetslag.

Som person har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, du ser möjligheter i förändringar och har lätt att värdera och integrera ny information. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressade situationer och kan behålla ett realistiskt perspektiv samt fokusera på rätt saker. Vi vill att du har förmåga att inspirera till arbetsglädje och du har lätt att få andra med dig.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av barn med olika funktionsvariationer. Du har arbetat med AKK, känner till TAKK och har erfarenhet av att samarbeta med vårdnadshavare och andra aktörer utanför skolan kring elever för att skapa en helhetssyn kring elevers behov. Goda IT-kunskaper är meriterande.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Maria Hell, rektor
Telefon: 0704-55 81 74

Hasse Ekblom, facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768-88 56 66

Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-12-08.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol