Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 30:2020:33 | Sista ansökningsdag: 2020-12-09

Stödassistenter till ny autismenhet Backhagsvägen, flera tjänster, Sociala omsorgsförvaltningen

Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.

Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 28 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.

Din nästa arbetsplats

Nu söker Sociala omsorgsförvaltningen i Borås stad Dig som vill vara med att starta upp en helt ny gruppbostad!

Enheten som byggs just nu ligger Sjömarken är planerad och anpassad för en autismenhet med 5 lägenheter. Hit kommer successivt under vår/sommar 2021 flytta in 5 unika individer, med kognitiva funktionsvariationer och autism.
Eftersom boendet är en dygnet runt verksamhet söker vi medarbetare som kommer arbeta dag, kväll samt sovande jour och medarbetare som kommer jobba vaken natt. Arbetstiden är schemalagd med arbete varannan helg.
Nattjänsterna har schemalagd arbetstid till vaken natt, vardagar och helger.

Vi söker Dig som ser möjligheter istället för hinder och som vill bygga upp en ny verksamhet tillsammans med medarbetare, enhetschef, stödpedagog och HSV team.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 5 april 2021.

Dina arbetsuppgifter

Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra hyresgäster i vardagen. Då hyresgästerna är i behov av ständig närvaro till känd personal lär du känna och arbeta enbart med några av hyresgästerna på boendet och under arbetspassen arbetar du självständigt med en hyresgäst i hens lägenhet. Du stöttar hyresgästen i hens vardag med allt från matlagning, personlig hygien till fritidsintressen. I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera rutiner samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade sjuksköterskeuppgifter och social dokumentation. Du kommer också samverka med god man och anhöriga.
Målet är att ge varje hyresgäst en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet. Vi arbetar med tydliga rutiner för att skapa struktur och trygghet hos våra hyresgäster.

Du som söker

Tjänsten kräver att du har erfarenhet av LSS verksamhet eller särskola, av autism samt kognitiva funktionsvariationer. Du behöver vara trygg och säker i din roll som stödassistent och arbeta lågaffektivt. Du behöver kunna behålla lugnet vid utmanande beteende
Du har gått Barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Mycket meriterande är även erfarenhet av AKK samt körkort.

Som person är du ansvarstagande och lugn samt har ett gott bemötande. Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande rutiner. Du har förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Annika Klamas Persson, enhetschef
Telefon: 033-35 80 66

Borås Stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås Stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några.

Vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2020-12-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2020
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol