Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Referensnummer: 24:2021:30 | Sista ansökningsdag: 2021-03-02

Studie- och yrkesvägledare på Daltorpskolan 7-9, Grundskoleförvaltningen

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Daltorpskolan är Borås äldsta grundskola. Skolan är populär med stor trivsel. Vi erbjuder bland annat eleverna olika profiler att välja bland och vi upplever sedan flera år ett rekordstort söktryck. Daltorpskolan 7-9 har idag 22 klasser och ca 525 elever. Vi övertygade om att vår popularitet beror på att vi har en mycket engagerad personal och skolledning. Vi står för tradition och ambition. Vi tror på ett relationsbaserat ledarskap med mycket stöd, uppmuntran, humor & arbetsglädje.

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Tjänsten sträcker sig till och med den 28 februari 2022. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Vi vill att du ska vara den drivande personen i processen att skapa den röda tråden för studie- och yrkesorienterande aktiviteter tillsammans med lärarna så att våra elever ska kunna nå kunskapsmålen, bli motiverade för framtiden och kunna komma fram till egna välgrundade val av studie- och yrkesvägar.

Vi vill att du som studie- och yrkesvägledare ska:
- bidra till att ge eleverna ökad kunskap och förståelse om sig själva, sina möjligheter och sina val. Detta sker genom enskilda vägledningssamtal, aktiviteter i grupp och informationspass.
- arbeta med administration kring gymnasievalet.
- arbeta med samordning och organisering av prao samt andra aktiviteter som handlar om arbetslivskunskap.
- samverkan med interna och externa aktörer. Arbetet kräver samarbete med t ex lärare, elevhälsopersonal, vårdnadshavare, arbetslivsrepresentanter.

Du ingår i skolans elevhälsoteam.

Du som söker

Vi söker dig som är självgående, strukturerad/organiserad, bra på att samarbeta och engagerad i andra människor. Det är viktigt att du kan bemöta elever väl, är duktig på att skapa goda relationer, är bra på att informera på ett pedagogiskt sätt, motivera och anpassa din kommunikation efter den du möter. Du drivs av att jobba med människor med olika bakgrunder och behov och ser individanpassade lösningar.

Du har en examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet samt tidigare erfarenhet av att ha arbetat som studie- och yrkesvägledare.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Sabina Kitti Ölander, rektor
Telefon: 0768-88 53 16

Anne Pihlo, facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund
Telefon: 0768-88 79 69

Tommi Wärme, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 0729-89 37 54

Hasse Ekblom, facklig företrädare för Vision
Telefon: 0768-88 56 66

Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-03-02.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol