Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Referensnummer: 23:2021:11 | Sista ansökningsdag: 2021-03-07

Förskollärare till Kullagårdens förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.
Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Leken är grunden i Kullagårdens pedagogiska verksamhet. Vi använder leken som undervisningsverktyg och har påbörjat ett arbete där vi pedagoger intar ett lekresponsivt förhållningssätt. I det lekresponsiva arbetet ger pedagogen respons till barnen i leken genom att vara aktiva, lyssna in, tillföra och bjuda in. Vi inspirerar, utmanar och följer upp barnens lärande i leken. Undervisning och lärmiljöer styrs till stor del av barnens intressen.

Förutom att inta ett lekresponsivt förhållningssätt arbetar vi också med språkutveckling genom bland annat Bornholmsmodellen och TRAS.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som är en lekfull, nyfiken och engagerad pedagog. En pedagog som sätter barnens intresse i centrum och tillsammans med kollegor utvecklar undervisningen på hemvisten och på förskolan.

Som förskollärare består arbetsuppgifterna av att planera, genomföra och dokumentera verksamheten utifrån förskolans styrdokument samt skapa en trygg och lärorik miljö där barnen, deras lärande och utveckling står i centrum. Du har pedagogisk utvecklingstid varje vecka med arbetslaget samt enskild planering. Som förskollärare har du ansvar både enskilt och tillsammans med arbetslaget för undervisningen.

Du som söker

Vi söker dig som är stolt över ditt yrke som pedagog! Du ser möjligheter och skapar en positiv och energirik miljö runt dig. Du är förskollärare eller håller på att avsluta din förskollärarutbildning och har eller kommer att få en förskollärarlegitimation.

Du har ett brett intresse för det pedagogiska arbetet och är nyfiken på att arbeta lekresponsivt. Du är lyhörd, ansvarstagande och målinriktad. Nyfiken och vill bidra med utveckling och förnyelse på din hemvist och förskola.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.
Intervjuer sker löpande.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Anna Almgren, rektor
Telefon: 0734-32 81 53

Lärarförbundet, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 033-35 76 83

Kommunal, facklig företrädare för Kommunal
Telefon: 010-442 86 27

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska måltider, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan på boras.se/arbetaiforskolan.

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på boras.se.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-03-07.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2020. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol