Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Referensnummer: 30:2021:10 | Sista ansökningsdag: 2021-05-09

Stödassistent till Daglig verksamhet, Sociala omsorgsförvaltningen

Din nästa arbetsplats

Sociala omsorgsförvaltningen arbetar med stöd- och hjälpinsatser inom funktionshinderområdet. Förvaltningen bedriver gruppbostäder, servicebostäder, daglig verksamhet och sysselsättning samt personlig assistans och korttid. Förvaltningen ansvarar även för socialpsykiatrin och boendestöd. Under förvaltningen bedrivs också hälso- och sjukvårdsteamet samt myndighetsutövningen för förvaltningens målgrupp. Vi söker nu en stödassistent till Daglig verksamhet.

Daglig verksamhet i Borås Stad vänder sig till personer med funktionshinder inom LSS (lagen om stöd och service), samt till personer inom Socialpsykiatrin (SoL). Inom verksamheten ryms såväl aktiviteter med habiliterande inriktning som mer produktionsinriktade uppgifter. Verksamheten är organiserad i större och mindre arbetsplatser, företagsgrupper och externa platser. Daglig verksamhet ska bidra till den personliga utvecklingen, främja delaktigheten i samhället och ge möjlighet att leva som andra. Vi söker nu en medarbetare till Jobb Resurs.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetstiden är förlagd till dagtid. Tillträde efter överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som ambulerande stödassistent inom Jobb Resurs som är en del av daglig versamhet och vänder sig till personer som står närmast den ordinära arbetsmarknaden.

Vi har idag nio arbetsgrupper med olika inriktningar inom Borås stad med caféverksamhet, servicegrupp, vaktmästeri, stall, second hand och lagerarbete. Verksamheten bedrivs både inom privat och kommunal verksamhet.

Som ambulerande stödassistent ersätter du personal inom Jobb Resurs vid frånvaro och är ett stöd vid ökad arbetsbelastning.

Din huvudsakliga arbetsuppgift som stödassistent är att handleda deltagare i sysselsättning. Detta kan bland annat innefatta ansvar för att planera uppdrag, fördela arbete till deltagarna, ha kontakt med/skaffa nya kunder samt stötta och motivera deltagarna.

Du som söker

Du ska ha genomgått Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet med inriktning socialt- eller pedagogiskt arbete eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren finner lämplig. B-körkort är ett krav, samt tillgång till egen bil. Du ska ha god datorvana för att klara av administrativa arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med funktionshinder. Teckenspråk är meriterande. Arbetet är både fysiskt och psykiskt krävande vilket kräver en god hälsa. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Margareta Grönbäck, enhetschef
Telefon: 033-35 34 75

Christina Ivarsson, samordnare
Telefon: 033-35 58 31

Borås Stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00


Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda arbetsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och fria bad i kommunens badanläggningar. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några.

Vi arbetar med löpande urval och kommer kontinuerligt kalla intressanta sökande till intervju. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol