Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Referensnummer: 30:2021:16 | Sista ansökningsdag: 2021-05-09

Stödpedagog, Sociala omsorgsförvaltningen

Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra.

Din nästa arbetsplats

Är du en person som har ett genuint intresse för människor? Nu har du möjlighet att vara med och utveckla det pedagogiska arbetet på Vendelsdalsgatans gruppboende.

Vendelsdalsgatans gruppboende är ett boende för personer med funktionsvariationer samt autism och är beläget i centrala Borås. Här bor idag fem unika individer med behov av trygghet och stöd i vardagen där du arbetar tillsammans med 15 stödassistenter.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Arbetstiden är schemalagd dag, kväll och helg. Tillträde efter överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Som stödpedagog ansvarar du för att omvärldsbevaka, driva och utveckla det pedagogiska arbetet inom funktionshinderområdet med direkt anknytning till arbetsplatsen men även verksamheten i stort. Detta är ett sätt att bredda och fördjupa kompetensen i verksamheten och höja kvalitén på innehållet i de insatser som den enskilde har behov av. Vidare ska du i din roll som stödpedagog att ge pedagogisk vägledning till arbetsgruppen och kvalitetssäkra den sociala dokumentationen.

Uppdraget som stödpedagog innebär även att du ger brukarna omvårdnad, stöd och service i alla vardagliga situationer. Där ingår allt från fritidsaktiviteter, städ och matlagning samt personlig hygien. Du arbetar utifrån brukarens behov och vilja och med dina pedagogiska verktyg verkar du för deras möjlighet till delaktighet och självständighet.
Du ingår i ett nätverk med övriga stödpedagoger inom boendeverksamheten och kommer på uppdrag från enhetschefen bidra/vägleda i andra verksamheter med din pedagogiska kompetens.

Du som söker

För arbete som stödpedagog krävs eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng. Denna utbildning skall ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet. Du bör ha kunskap om Alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) och tydliggörande pedagogik. Du bör också ha kunskap kring autism, utmanande beteende samt erfarenhet av arbete med personer med kognitiva svårigheter.

Vi söker dig som har förmåga att på ett professionellt sätt bemöta människor utifrån deras individuella förutsättningar och behov. Som person är du självgående och har lätt för att samarbeta med andra. Eftersom du ska agera bollplank i pedagogiska frågor gentemot dina kollegor, bör du ha god förmåga att skapa och upprätthålla relationer samt vara lyhörd. Du har även en god organisationsförmåga och förmåga att arbeta självständigt.
Du behöver kunna arbeta på ett flexibelt sätt och kunna anpassa dig efter verksamhetens behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Helene Hoffsten, enhetschef
Telefon: 033-355197

Borås Stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol