Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Referensnummer: 30:2021:20 | Sista ansökningsdag: 2021-05-09

Stödassistenter till barnboende LSS, Sociala omsorgsförvaltningen

Din nästa arbetsplats

Barnboende är en insats enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Verksamheten Brotorp riktar sig till barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Verksamheten har totalt 3 lägenheter där personer bor med stöd och serviceinsatser utifrån sin funktionsnedsättning och individuella behov.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi arbetar med individuell verksamhetsanpassad schemaläggning som är förlagd till dag, kväll och helger. Tillträde snarast eller efter ök.

Dina arbetsuppgifter

Som stödassistent ger du stöd och service enligt brukarnas behov och önskemål utifrån individuella genomförandeplaner. En stor del av det dagliga arbetet består av pedagogiskt motivationsarbete med syfte att brukarna ska uppnå ökad självständighet och inflytande över sin vardag. Du stödjer och motiverar brukarna i det dagliga livet med allt från personlig hygien till fritidsintressen.

Tjänsten innebär ett brukarnära arbete där tydlighet och struktur är en viktig del av arbetet. Hantering av utmanande beteende förkommer i det dagliga arbetet, erfarenhet av lågaffektivt bemötande, autism samt tidigare erfarenheter av personer inom området neuropsykiatri är därför meriterande.

Du som söker

Du ska ha genomgått Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller ha annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Som person ska du vara flexibel och gärna se möjligheter istället för hinder. Du har förmåga att ta egna initiativ och kunna samarbeta med övriga på arbetsplatsen. Du ska ha god datavana för att klara av administrativa arbetsuppgifter. Du ska ha erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning samt B-körkort. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av socialdokumentation i verksamhetssystemet Viva.

Som person tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Dina värderingar är välgrundade och tydliga och utgår från ett etiskt perspektiv. Du samarbetar bra med både brukare, anhöriga samt kollegor och är lyhörd för individens behov.

Erfarenhet av att arbeta med personer med utmanande beteende och lågaffektivt bemötande är meriterande. Detta är ett jobb för dig som gillar utmaningar, har stort tålamod och vill jobba med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd. Du skall vara strukturerad, ansvarstagande med god teamkänsla. Eftersom brukarnas behov är växlande krävs stor flexibilitet från din sida.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Carin Löfving, enhetschef
Telefon: 033-35 80 26

Borås Stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol