Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Särskilda rekommendationer i Västra Götaland

Referensnummer: 22:2021:2 | Sista ansökningsdag: 2021-04-26

Bibliotekarie, Kulturförvaltningen

Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Din nästa arbetsplats

Nu söker vi dig som tillsammans med dina nya kollegor vill fortsätta att utveckla Trandareds bibliotek till en levande och attraktiv mötesplats.
Trandareds bibliotek är ett integrerat folk-och skolbibliotek och är sedan 1998 beläget i Trandaredskolan mitt emot Trandareds torg.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 2021-08-11 eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

I tjänsten ingår ett särskilt ansvar för biblioteksarbete mot äldre som Boken kommer, nedladdning av talböcker och registrering av Legimus mm. Du kommer även att gemensamt med kollegor arbeta läsfrämjande mot alla åldrar, planering och marknadsföring av våra aktiviteter och programverksamhet ingår, samt att utveckla biblioteket till en självklar mötesplats för alla.
Utåtriktat arbete med nätverkande och verksamhet i samverkan med övriga bibliotek, föreningar och andra organisationer är en viktig del av tjänsten.

Sedvanliga bibliotekarieuppgifter ingår, liksom kvälls- och viss helgtjänstgöring.

Du som söker

Vi söker dig som har examen från bibliotekshögskolan/informations- och biblioteksvetenskap.

Vi vill att du har god litteraturkännedom, goda IT-kunskaper, samt både har lätt för att samarbeta och bedriva självständigt arbete.
Som person är du utåtriktad, inspirerande, initiativrik, kommunikativ, skapar goda relationer med dina samverkanspartners och tycker om att arbeta i ett integrerat folk- och skolbibliotek. Du tar dig an arbetsuppgifter på ett nyfiket och undersökande sätt.

Körkort är ett krav.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Kristina Löcsey, enhetschef
Telefon: 0704-55 80 86, 0704-55 80 86

Claes Lindblad, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-358750

Johan Åkerlind Hognert, facklig företrädare för DIK
Telefon: 033-357944

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-04-26.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol