Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Referensnummer: 24:2021:97 | Sista ansökningsdag: 2021-05-12

Lärare i SU-grupp på Dalsjöskolan, Grundskoleförvaltningen

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Dalsjöskolan är en skola där personal och elever trivs och arbetar för goda studieresultat. Dalsjöskolan är en 4-9 skola med 640 elever och ca 80 personal. 3 paralleller på mellanstadiet och sex på högstadiet. Skolan är en arbetsplats med positiv atmosfär och vi arbetar tillsammans utifrån aktuell forskning. Du får stora möjligheter att utvecklas som lärare.

Dalsjögruppen är en kommungemensam särskild undervisningsgrupp. Den vänder sig till elever i årskurs 4-9 med diagnoserna ADHD och autism och som har hamnat i socioemotionella svårigheter som yttrar sig i utagerande beteende. Gruppen tillhör Dalsjöskolan och ligger i anslutning till mellanstadiets skolgård.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 9 Augusti 2021.

Dina arbetsuppgifter

Dalsjögruppen kan ta emot sju-nio elever från hela Borås. Eleverna får tillgång till undervisning i en liten grupp med utökat vuxenstöd. En placering i gruppen kan bli aktuell när svårigheterna hindrar elevens dagliga skolarbete och sociala samspel samt påverkar eleven negativt. Särskilda stödinsatser ska vara prövade och utvärderade. Särskild prövning och antagning görs av Borås Stads centrala antagningsgrupp. I Dalsjögruppen arbetar personalen nära och tillsammans. Personalstyrkan består av två-tre lärare. Tillsammans har gruppen kompetens inom lågaffektivt bemötande och behörighet att undervisa i alla ämnen i grundskolan. Undervisning och social färdighetsträning sker alltid parallellt. Pedagogernas arbete utgår från ett pedagogiskt och ett socialt perspektiv. Undervisningen sker enligt läroplanen för grundskolan. I det sociala elevmålsarbetet får eleverna stöttning och hjälp med att utveckla egna strategier för att hantera olika situationer.

Du som söker

För att lyckas i uppdraget behöver du ha ett lågaffektivt bemötande samt lärarlegitimation med behörighet i svenska och SO årskurs 4-9.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du är en person som:
- har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.
- har lätt att samarbeta med andra och relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt.
- lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
- planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. - sätter upp och håller tidsramar.
- har god förmåga att arbeta med komplexa frågor, analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem.
- ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.
- förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Mathias Dahlander, rektor
Telefon: 033-35 51 38

Anne Pihlo, facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund
Telefon: 0768-88 79 69

Tommi Wärme, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 0729-89 37 54

Borås Stad erbjuder många förmåner och har en aktiv personalklubb. Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare

Se en film om hur det är att jobba som lärare i Borås Stad.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-12.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol