Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Referensnummer: 28:2021:26 | Sista ansökningsdag: 2021-05-09

Biståndshandläggare, Vård- och äldreförvaltningen

Vård- och äldreförvaltningen arbetar mot målet att både yngre och äldre invånare som är i behov av vård- och omsorg, hälso- och sjukvård samt förebyggande hälsoinsatser ska ha ett gott liv var dag. Inom förvaltningen arbetar drygt 2 500 medarbetare.

Din nästa arbetsplats

Myndighetsverksamheten ansvarar för biståndshandläggning enligt Socialtjänstlagen för personer från 18 år (ej LSS och socialpsykiatri) och uppåt. Verksamheten ansvarar även för bedömning av hälso- och sjukvård för personer som vistas på sjukhus eller efter begäran från primärvården samt för boendeplanering, avgiftshandläggning och bostadsanpassning för hela Borås Stad. Myndighet består av cirka 80 medarbetare varav cirka hälften är biståndshandläggare som arbetar i team utifrån geografiska områden.

Vill du bli en viktig del av vår verksamhet och utvecklas tillsammans med oss? Nu söker vi flera nya kollegor som vill göra skillnad för dem som vi är till för!

Vi erbjuder dig en trygg anställning med omväxlande arbete i en god arbetsmiljö. För oss är arbetsglädje, engagemang och respekt viktigt. Tillsammans utvecklar vi verksamheten och oss själva. Alla nyanställda medarbetare får en individuellt anpassad introduktion för att komma in i arbetet på bästa sätt. Genom introduktionen och i det fortsatta lärandet får du stöd och hjälp av enhetschef, metodhandledare och kollegor. Vi har kontor i nyrenoverade lokaler på Ramnåsgatan 1, som ligger strax intill Centralstationen och Resecentrum med vackra Ramnaparken runt knuten.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Som biståndshandläggare är det viktigt att arbeta utifrån en helhetssyn med brukaren i fokus. Arbetet innebär att utreda, bedöma och fatta/ompröva beslut om insatser enligt Socialtjänstlagen. I det dagliga arbetet innebär det enskilda möten, vårdplaneringar och samverkan med övrig personal, anhöriga och externa myndigheter samt dokumentation. Vi utreder enligt modellen IBiC, Individens Behov i Centrum. Du arbetar självständigt men också i nära samarbete med kollegor och andra professioner och verksamheter. På vår hemsida kan du läsa mer om yrket och se vad biståndshandläggarna Annie och Henric berättar om sitt arbete.

Du som söker

Du som söker har en högskoleutbildning från socionomprogrammet eller sociala omsorgsprogrammet, inklusive kurs i socialrätt. Tidigare erfarenhet av myndighetsutövning är meriterande. För att lyckas i rollen behöver du ha god kommunikativ förmåga både språkligt och skriftligt. B-körkort är ett krav.

Vi ser mångfald bland våra anställda som en framgångsfaktor och välkommnar sökande med olika bakgrund. För att underlätta för våra medarbetare att kombinera arbete och privatliv tillämpas flextid när arbetet tillåter. Som medarbetare i Borås Stad har du tillgång till friskvårdsförmåner. Utöver friskvårdsbidraget får du exempelvis möjlighet att delta i vår prisbelönta personalklubb Merkrafts aktiviteter, gratis inträde till badanläggningar och rabatterat pris på gym.

Vi arbetar med löpande urval och kallar kontinuerligt sökande till intervju.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Karolina Sic, enhetschef
Telefon: 033-35 33 82

Emma Granqvist, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 84 23

Amanda Pålsson Hult, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 033-35 78 85

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol