Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Referensnummer: 26:2021:13 | Sista ansökningsdag: 2021-05-09

Enhetschef gemensam mottagningsenhet, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Borås Stad är en attraktiv arbetsgivare. Hos oss hittar du jobben där du bidrar till en bättre vardag för boråsarna, samtidigt som du får möjligheten att utvecklas, lära dig mer och göra karriär. Vi är ungefär 10 000 personer som varje dag skapar en bättre vardag för över 113 000 boråsare. Alltid med engagemang och hjärta. Individ- och familjeomsorgsförvaltningen med cirka 300 medarbetare har en viktig roll inom kommunen. I höst etablerar vi vår nya enhet Gemensam mottagning - ett resultat av ett gediget förändringsarbete där tre verksamheter kommer slås samman till en. 1 september går startskottet och nu söker vi dig som vill leda enheten. Vill du vara med på resan tillsammans med vår förvaltning och våra härliga medarbetare? Sök till oss idag!

Din nästa arbetsplats

Gemensam mottagning är en sammanslagning av mottagningsgrupperna på våra områden Barn och Unga, Vuxen/Unga vuxna samt vår Sociala jour. Den nya enheten kommer att innebära en väg in, dygnet runt, för alla ärenden inom områdena barn och unga samt vuxna (SoL, LVU och LVM). Enheten kommer att bestå av femton socialsekreterare med myndighetsutövning och två metodhandledare. Gemensam mottagning har uppdraget att ta emot anmälningar och hantera biståndsansökningar, göra riskbedömningar samt förhandsbedömningar, bedöma utredningsbehov och hantera jourtelefon för rådgivning och konsultation.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 16 augusti eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Som chef för Gemensam mottagning kommer du att leda vår nya enhet och vara en nyckelperson i det fortsatta implementerings- och förändringsarbetet. Uppstarten av enheten har föregåtts av ett gediget förändringsarbete, vilket innebär att du kommer till en arbetsplats med grundramarna satta för den nya verksamheten. I din roll kommer du att aktivt leda arbetet med att fylla ramarna för uppdraget på ett klokt och värdeskapande sätt för medarbetare och Borås invånare. Förvaltningen är organiserad i område Vuxen/Unga Vuxna samt Barn och Unga. Enhetens uppdrag kommer att spänna över båda områdena, men tillhörighet i organisationen är på område Vuxen/Unga vuxna. Där ingår du i en verksamhetsledning med enhetschefskollegor och du rapporterar till verksamhetschef. Vi erbjuder dig ett spännande jobb i vår ledningsgrupp, som ger dig ett gott kollegialt stöd och där dina kollegor har flera års erfarenhet av arbete inom IFO. Tillsammans med dessa får du regelbunden chefshandledning. Vi uppmuntrar dig till kompetensutveckling och du ges möjlighet att självständigt lägga upp ditt dagliga arbete med hjälp av ett förmånligt flextidsavtal.

Du som söker

Du är en trygg och erfaren ledare med stort engagemang för de frågor som Gemensam mottagning arbetar med. Du stimuleras av utvecklingsarbete och har förmåga att entusiasmera och utveckla andra. Du är utbildad socionom och vi ser att det är meriterande om du har erfarenhet från mottagningsarbete. För att lyckas i uppdraget är det en stor fördel om du har erfarenhet från både barn och unga- och vuxenområdet. Samverkansfrågor är en viktig del i ditt arbete och du kommer att skapa framgång genom tydlig kommunikation med både medarbetare, kollegor, chefer och samverkanspartners. Du har ett gott bemötande och ett professionellt förhållningssätt som genomsyrar din ledarstil och ditt arbete.
Hos oss får du ett stimulerande, utvecklande och meningsfullt arbete där du har stora möjligheter att påverka och göra skillnad. Intresserad? Välkommen att söka till oss! Vi arbetar med löpande urval och intervjuer, så vänta inte med att söka.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Marianne Gunnarsson, verksamhetschef
Telefon: 033-35 89 74

Jens Ekström, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 51 36

Liselotte Book, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 033-35 37 15

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol