Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Referensnummer: 26:2021:14 | Sista ansökningsdag: 2021-05-09

Socialsekreterare IFO Vuxen/Unga vuxna, Myndighet, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Vill du ha en vardag med omväxlande arbetsuppgifter där du får möjlighet att möta många olika människor och sätta dig in i deras livssituationer? Välkommen att söka till oss på Myndighet IFO Vuxen/Unga vuxna! Vi är ett gäng socialsekreterare som känner ett stort engagemang för de personer vi möter i vårt arbete. Nu söker vi dig till vårt team!

Din nästa arbetsplats

IFO Vuxen/Unga Vuxna arbetar med att utreda och bevilja bistånd till vuxna (26 år och uppåt) och unga vuxna (18-25 år) som har en missbruksproblematik. För våra klienter föreligger det ofta även annan problematik såsom psykisk ohälsa, hemlöshet och kriminalitet. Vi är 18 utredande socialsekreterare som har ett gott stöd av varandra, våra metodhandledare samt två enhetschefer. Vi har ett fint samarbete med både interna och externa samverkansparter, vilket vi värdesätter högt och ser som en förutsättning för ett framgångsrikt socialt arbete. Att hålla en hög professionell nivå där det finns en tydlighet i myndighetsutövningen är också något som präglar vår verksamhet.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Hos oss på IFO Vuxen/Unga vuxna får du ett gott kollegialt stöd och stora möjligheter att utvecklas i ditt arbete som socialsekreterare. Vi är en grupp som trivs med varandra, värdesätter humor och delar med oss av tidigare erfarenheter och nyvunna kunskaper på ett prestigelöst sätt. Vi arbetar i ljusa och trivsamma lokaler i centrala Borås. Individ- och familjeomsorgsförvaltningen är i en omfattande utvecklingsresa, där vi satsar på att kompetensutveckla och implementera systemteoretiska metoder i våra verksamheter. För oss innebär det att vi utvecklar arbetssätt som fokuserar på de system vi ingår i, snarare än individen. Vi vill bevara och erhålla ny kunskap inom vårt ansvarsområde och därför ges juridisk handledning av rättshandläggare, samt extern handledning. Som anställd får du tillgång till friskvårdsbidrag, fri entré till Borås Stads badanläggningar, ett förmånligt flextidsavtal, möjlighet till utökade semesterdagar genom semesterväxling samt flera fina förmåner.

Du som söker

Du är utbildad socionom eller har en akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har ett stort engagemang och intresse för att arbeta med missbruksfrågor och vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom området. Meriterande är erfarenhet av myndighetsutövning, arbete med barn och unga samt kunskap kring de nationella riktlinjerna för missbruksvård. Du har ett intresse och en fallenhet för de juridiska aspekterna av arbetet och det är naturligt för dig att föra resonemang kring dessa med dina kollegor. Engagemang, lust att lära och en positiv inställning värderar vi högt. I ditt klientarbete använder du MI som metod. Ett gott bemötande och ett professionellt förhållningssätt till människor i svåra livssituationer är en självklarhet för dig.
Vi avser att jobba med urval och kalla till intervju löpande under ansökningstidens gång. Vi ser fram emot att träffa vår nya kollega!

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Johan Andersson Neumann, enhetschef
Telefon: 033-35 74 02

Jens Ekström, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 51 36

Annika Samuelsson, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 033-35 70 93

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol