Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Referensnummer: 23:2021:26 | Sista ansökningsdag: 2021-05-09

Förskollärare till Norrbyskolans förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

På Norrbyskolans förskola arbetas det aktivt med en kunskaps- och barnsyn där det kompetenta barnet står i fokus. Vilket innebär att pedagogerna är ansvariga för att ge barnen förutsättningar att erövra kompetens och uppfylla sin fulla potential. Förskolan bygger sin kunskapssyn på ett samspelsteoretiskt perspektiv där ansvaret ligger på pedagogerna att utgå från barns intresse i planeringen av undervisningen men samtidigt utmana barnen till att skapa nya erfarenheter. För att uppnå ett samspelsteroetiskt perspektiv krävs verktyg där språket är i fokus i samspelet mellan barn och pedagog. Förskolan arbetar interkulturellt genom att problematisera och se förskolans mångfald som en tillgång i barnens utbildning. Det finns en förståelse för att kulturer är ständigt föränderliga och omskapas i mötet mellan människor. Vi arbetar aktivt med att se individens värde istället för samhällets normer. Genom att arbeta språkutvecklande med ett interkulturellt förhållningssätt ger Norrbyskolans förskola barnen en god grund för det livslånga lärandet.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare

Dina arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss får du möjlighet att göra skillnad genom att med barnet i centrum bidra med din kompetens och ditt engagemang. Du har ansvar för att, tillsammans med dina kollegor, leda och utveckla avdelningens lärmiljö så att denna utmanar barnets nyfikenhet och lust att lära. Du ansvarar för att barnets utveckling och lärande dokumenteras, följs upp och analyseras. Med utgångspunkt i våra nationella och lokala styrdokument bidrar du till att skapa en utvecklande, stimulerande och trygg miljö, där du även leder och entusiasmerar kollegor i det pedagogiska uppdraget.

Du har pedagogisk utvecklingstid inlagt i schemat där det finns tid för reflektion i arbetslaget, kollegialt lärande samt enskild planering.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. Du är trygg i din yrkesroll, är en entusiasmerande person samt har en god kommunikativ förmåga. Du har förmåga att se möjligheter och handlingsalternativ i komplexa och utmanande situationer och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Som person har du en god pedagogisk förmåga och är positiv, drivande och utvecklingsorienterad. Du är van vid att ta eget ansvar samtidigt som du är lyhörd, har god samarbetsförmåga och en prestigelös inställning. Du är noggrann, strukturerad och trivs med att arbeta med många uppgifter samtidigt i en föränderlig verksamhet och ser en utmaning i att vara delaktig i att utveckla verksamheten.

Meriterande är goda kunskaper om språkutvecklande arbetssätt och goda IT-kunskaper.

Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Du som inte fått ut din legitimation eller tar din examen under våren är också varmt välkommen att söka tjänsten. Till dess att du kan uppvisa legitimation är anställningen tidsbegränsad.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Andreas Stensson, rektor
Telefon: 076-8883812

Lärarförbundet, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 033-35 76 83

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska måltider, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande.

Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan på boras.se/arbetaiforskolan.

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på boras.se.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol