Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Referensnummer: 23:2021:27 | Sista ansökningsdag: 2021-05-12

Förskollärare till Nordtorps förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.
Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Nordtorps förskola ligger i natursköna omgivningar strax utanför Sandared. Naturen ses som en naturlig resurs i verksamheten och utnyttjas dagligen på olika sätt för barnens lek och lärande.

På Nordtorp vill vi skapa förutsättningar för det nyfikna och kreativa barnet, bygga dess självkänsla och tron på sin egen förmåga. Detta gör vi genom ett entreprenöriellt förhållningssätt där vi tar tillvara på barnets initiativförmåga och idérikedom. Vi är medforskande och aktiva pedagoger som upptäcker, utforskar och upplever tillsammans med barnen både utomhus och inomhus.

På förskolan är det viktigt att barnen får växa och lära genom lek, samt känna glädje och trivsel i verksamheten. Vi har en samsyn när det gäller vårt arbete. Vi skall lyssna och samtala till/med varandra med respekt. Vi har ett positivt och lösningsorienterat förhållningssätt med ett tillåtande klimat. Vi arbetar prestigelöst där vi vågar berätta om och stötta varandra i både lyckanden och "misslyckanden".

På förskolan arbetar vi aktivt för att skapa en VI känsla där alla är lika viktiga och olikheter ser vi som en tillgång.
Vårt prioriterade område är lärmiljöer med fokus på barns inflytande och delaktighet vilket genomsyrar hela verksamheten.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som är en lekfull, nyfiken och engagerad pedagog. En pedagog som sätter barnens intresse i centrum och tillsammans med kollegor utvecklar undervisningen på hemvisten och på förskolan.

Som förskollärare består arbetsuppgifterna av att planera, genomföra och dokumentera verksamheten utifrån förskolans styrdokument samt skapa en trygg och lärorik miljö där barnen, deras lärande och utveckling står i centrum. Du har pedagogisk utvecklingstid varje vecka med arbetslaget samt enskild planering. Som förskollärare har du ansvar både enskilt och tillsammans med arbetslaget för undervisningen.

Du som söker

För att lyckas i rollen som förskollärare har du förskollärarexamen och legitimation samt erfarenhet av arbete i förskolan. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter i ditt arbetssätt när förutsättningarna förändras. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar. Agerar prestigelöst i förändringar och agerar för att främja egen utveckling och fortsatt arbete.

Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du uppmärksammar andras synpunkter och kompetens och ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt samt identifierar och utvecklar relationer.
Du bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål samt delar med dig av din kunskap. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån och delger gärna ditt goda arbete. Utnyttjar tiden effektivt; identifierar och organiserar resurser som behövs för att utföra uppgifter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Marie Hallstensson, rektor
Telefon: 0734-32 81 51

Lärarförbundet, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 033-35 76 83

Kommunal, facklig företrädare för Kommunal
Telefon: 010-442 86 27

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska måltider, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på Borås Stads personalförmåner

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-12.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol