Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Referensnummer: 13:2021:3 | Sista ansökningsdag: 2021-05-09

Kart/mätningsingenjör, Samhällsbyggnadsförvaltningen

Med 110 000 invånare är Borås stort nog för ett brett utbud av nöjen, kultur och service. Samtidigt finns allt inom bekvämt avstånd. Det goda läget och högskola i city gör staden attraktiv för såväl boende som näringsliv. Med väl utvecklad kollektivtrafik vävs Borås samman med Göteborg och Jönköping till en arbetsmarknadsregion.

Mycket positivt har hänt i Borås och många stora utmaningar återstår. Samhällsbyggnadsförvaltningen har en central roll i denna utveckling. Förvaltningen har ca 75 medarbetare och ansvarar bland annat för bygglov, detaljplaner, kartor, mätning och kommunal lantmäterimyndighet.

Våra kunder finns inom Borås stad, i de kommunala bolagen samt medborgare och företag verksamma i kommunen.

Din nästa arbetsplats

Vill du arbeta med mätning och kartframställning i en verksamhet i stark utveckling? Vill du arbeta i nära samarbete med medarbetare som brinner för samhällsbyggandet i Borås? Då skall du söka dig till oss!

Du kommer att tillhöra geodataavdelningen, som producerar och förvaltar geografisk information som används i hela samhällsbyggnadsprocessen.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Som kart/mätningsingenjör har du ett varierande och brett arbetssätt som omfattar både mätning och kartframställning. Inom mätning arbetar du bland annat med förberedelser och bearbetning av inmätningar till grund- och nybyggnadskartor och att i fält utföra lägeskontroller och utsättningar. Inom kartframställning arbetar du med att ta emot beställningar, producera nybyggnadskartor och bygglovskartor, importera mätningar till kartsystemet och exportera grundkartor till våra beställare. Därtill arbetar du med fotogrammetrisk kartering för ajourhållning av primärkartan.

Eftersom vi avser att avlasta vår kommunala lantmäteriavdelning framöver är det meriterande om du även är intresserad av att arbeta med ajourhållning av byggnadsregister, adressregister och lägenhetsregister, vilket dock endast kommer omfatta en mindre del av tjänsten.

Du som söker

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom mätning, GIS eller kartografi, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och med kommunal MBK ses som meriterande.

Du har god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt, och gillar att ha interna och externa kontakter. Som person är du självständig men också en god lagspelare. Du har ett intresse för geodata och följer gärna utvecklingen i omvärlden. Du är noggrann, serviceinriktad och prestigelös med ett empatiskt förhållningssätt, och har lätt för att skapa relationer och hjälpa medarbetare. Du bidrar till en hälsosam arbetsplats genom delaktighet och dialog. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten kräver B-körkort eftersom mätningsuppdragen till stor del utförs i fält under hela året.

Det är meriterande om du har kunskap och vana av en eller flera av följande system:
. TopoCAD/TopoDirekt/BAL
. QGIS
. DAT/EM Summit Evolution
. MicroStation
. ByggR
. Focus Detaljplan

Du behöver ha aktuell erfarenhet av mätning med totalstation och GNSS. Det är särskilt meriterande om du har vana av en eller flera av följande tillverkare av GPS-mottagare och fältdatorer:
. Leica
. Topcon
. Trimble

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Olof Olsson, avdelningschef
Telefon: 033-35 84 28

Tomas Ahnstedt, facklig företrädare för Vision
Telefon: 076-888 85 47

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol