Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Referensnummer: 22:2021:4 | Sista ansökningsdag: 2021-05-16

Cellolärare till Kulturskolan, Kulturförvaltningen

Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Din nästa arbetsplats

Borås Kulturskola = Framtidens Kulturskola. Kulturskolan, som bedrivit verksamhet i 75 år, finns i nya och fräscha lokaler i Simonsland, centralt beläget i Borås stad och erbjuder kurser i musik, dans, teater, bild, film, textil och cirkus. Verksamhet bedrivs också på våra utbudspunkter Hässlehuset (Hässleholmen) och Musikens hus (i Fristad.) Kulturskolan finns till för kommunens unga och spelar en speciellt viktig roll i barn och ungas fritid.
Vi har ca 2 400 ämneskurselever, bedriver kulturskoleverksamhet vid åtta grundskolefilialer i kommunen och har uppdragsverksamhet i förskola, grundskola, särskola samt gymnasieskola. Vi har en stor utåtriktad verksamhet med över 200 föreställningar per år. Hos oss arbetar drygt 60 lärare och administrativ personal för att ge unga en meningsfull fritid.

Välkommen till vår webbplats, boras.se/kulturskolan för mer information om vår verksamhet.

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Tillträde 2021-08-09

Dina arbetsuppgifter

Nu har du möjlighet att söka ett spännande vikariat som cellolärare hos oss på Borås Kulturskola!
Du kommer att undervisa skolans elever i cello och orkester på olika nivåer från nybörjare till
gymnasieelever, både enskilt och i grupp. Du kommer också att jobba med stråkverksamhet på några av Kulturskolans filialskolor samt vårt "Kulår" som är en ettårig prova på kurs som erbjuds till alla elever i år 1 i kommunen. Du ansvarar för att organisera och leda undervisningen inom dina områden och tillsammans med kollegor planera och genomföra konserter och projekt.
Du kommer att ingå i ett ämneslag med gott samarbetsklimat, där man har roligt tillsammans. Här finns höga ambitioner och en vilja att bedriva en meningsfull verksamhet för kommunens barn och unga.

Du som söker

Vi välkomnar dig som brinner för barn och ungas utveckling och som vill vara med och bidra till att vår fina Kulturskola förblir en viktig plats för kommunens invånare. Vi söker dig som är en duktig och inspirerande lärare inom cello. Kan du spela ett ackordinstrument såsom piano/gitarr och har kunskap inom övriga stråkfamiljens instrument är det meriterande. Du har musiklärarutbildning eller annan adekvat högskoleutbildning som är lämplig för tjänsten och erfarenhet av att arbeta med undervisning inom musik.

Våra förväntningar på dig som person är att du har god samarbetsförmåga, arbetar strukturerat och har hög personlig mognad. Du har vana att planera och genomföra workshops och är van att initiera och driva projekt.
Kulturell medvetenhet och självständighet är andra egenskaper som vi värderar högt. Viktigt för oss är också att du har förmågan att skapa goda relationer med kollegor och våra elever/föräldrar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, vilket för oss innebär att du uppfyller ovan nämnda önskemål.

Erfarenhet krävs.

B-körkort är ett krav.

Undervisningsprov kan komma att anordnas.

Urval sker löpande.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Markus Wik, biträdande verksamhetschef
Telefon: 076- 888 76 43, 076- 888 76 43

Elin Grände Wood, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 076- 630 63 51, 076- 630 63 51

Maria Ringsén, facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund
Telefon: 076- 630 63 65, 076- 630 63 65

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-16.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol