Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Referensnummer: 28:2021:29 | Sista ansökningsdag: 2021-05-16

Enhetschef Hemtjänst, Vård- och äldreförvaltningen

Vård- och äldreförvaltningen arbetar mot målet att både yngre och äldre invånare som är i behov av vård- och omsorg, hälso- och sjukvård samt förebyggande hälsoinsatser ska ha ett gott liv var dag. Inom förvaltningen arbetar ca 2 500 medarbetare.

Verksamheten för Hemtjänst är indelade i 11 geografiska områden fördelade över staden. Verksamheten leds av 20 enhetschefer, en verksamhetschef samt en biträdande verksamhetschef. Våra ca 750 medarbetare utför insatser till ca 2000 brukare. Viktiga ledstjärnor i vårt arbete är professionalism, lärande och engagemang.

Läs mer om Vård- och äldreförvaltningenDin nästa arbetsplats

Vill du få användning av ditt driv och engagemang genom att bidra till utvecklingen av framtidens hemtjänst? Vi söker dig som tillsammans med oss, vill fortsätta den spännande utvecklingsresan.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef ansvarar du för verksamhetens kvalitet, personal och ekonomi.

För att säkerställa en god och säker vård och omsorg för våra brukare behöver systematiskt kvalitetsarbetet ligga dig varmt om hjärtat. Just nu pågår ett förbättringsarbete inom ramen för värdeskapande hemtjänst. Syfte är att öka delaktigheten och inflytandet för brukare och medarbetare kring planeringen av insatser inom hemtjänsten. Genom att våga prova nya vägar kan vi möta framtidens utmaningar och skapa de bästa förutsättningarna för dem vi är till för.

Det systematiska arbetsmiljöarbetet är viktigt för oss. Tillsammans med dina medarbetare och skyddsombud utvecklar du arbetssätt och rutiner för att skapa engagemang, trivsel och arbetsglädje i vardagen.

Ekonomiansvaret avser att att tillgängliga resurser används på bästa sätt och inom givna ramar. En del i detta är att skapa en medvetenhet kring ekonomi- och bemanningsfrågor hos dina medarbetare.

Du ingår i ledningsgruppen för verksamheten hemtjänst, där du tillsammans med övriga chefskollegor bidrar till att driva verksamheten framåt på ett strategiskt plan. Ledningsgruppen träffas regelbundet och ger utrymme till erfarenhetsutbyte. Samverkan är viktigt för oss, därför värdesätts en öppen dialog med högt i tak.
Som stöd i ditt chefsuppdrag har du även personal- och ekonomiavdelning, administrativ samordnare samt hemtjänstkoordinator.

Tjänsten innefattar flertalet kontaktytor och förutsätter att du drivs av att skapa ett gott samarbete med både interna och externa parter.

Du som söker

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, gärna inom vårdområdet. Tidigare chefserfarenhet meriteras, likväl som yrkeserfarenhet från vård- och omsorg. Vidare värdesätts erfarenhet från förbättrings-och utvecklingsarbete.

I rollen ser vi ditt ledarskap som nyckel till framgång. Du är drivande med ett högt engagemang, som gagnar och utvecklar verksamheten positivt. Vidare är du relationsskapande och förtroendeingivande, där din förmåga att uppmuntra, stödja och utveckla dina medarbetare leder till måluppfyllelse i verksamheten. Genom helhetssyn, driv och vilja skapar du de bästa förutsättningar för dem vi är till för och når framgång i ditt uppdrag.

Körkort behövs för tjänsten.

Intervjuer planeras att genomföras vecka 20-21.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Cecilia Botin, verksamhetschef
Telefon: 0768-88 53 43

Anna Jakobsson, biträdande verksamhetschef
Telefon: 033-35 53 14

Maria Gustafsson, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 51 19

Peter Glader, facklig företrädare för Ledarna
Telefon: 08-59 89 93 08

Annika Samuelsson, facklig företrädare för SACO
Telefon: 033-35 70 93

Nås via växeln, facklig företrädare för Kommunal
Telefon: 033-35 77 05

Vi vill erbjuda dig ett varierande och meningsfullt uppdrag med möjlighet att göra skillnad!

Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-16.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol