Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Referensnummer: 23:2021:28 | Sista ansökningsdag: 2021-05-16

Förskollärare till Sagans förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Vill du arbeta på en förskola med litteraturprofil?

Sagans förskola är en av Borås stads diplomerade litteraturprofilsförskolor. Genom ett medvetet förhållningssätt använder pedagogerna litteraturens möjligheter i det dagliga arbetet. Förskolan arbetar för att ha en litteraturfrämjande miljö där barnen ges positiva upplevelser av böcker, läsning och berättande. Litteraturen används språkutvecklande samt som en grund för lärande. Barnen ges möjlighet att uppleva sagans ord och innehåll genom att använda flera olika språk; bild, musik, drama, rörelse och dans. Varje år arbetar vi utifrån en gemensam saga för hela förskolan. Sagan används för att på ett lustfyllt sätt bedriva undervisningsprocesser utifrån läroplansmålen och väva in dem i sagans berättelse, bilder och karaktärer.

Sagans förskola ligger på Norrmalm i Borås, med närhet till både stadens utbud av bibliotek och annan kultur samt till parker, lekplatser, djurpark och skog.

Vi söker dig som.

Är engagerad och vill arbeta för att göra det bästa möjliga av barnens dagar på förskolan
Tycker om att samarbeta och ser möjligheter i varandras olika erfarenheter och kompetenser. Tillsammans skapar vi den bästa utbildningen för våra barn.
Har ett professionellt förhållningssätt med fokus på det kompetenta barnet. Du ser möjligheter hos varje barn och arbetar medvetet för att se och stärka varje barns förmågor.
Strävar efter att ständigt utveckla förskolan, arbeta mot uppsatta mål samt ser det system

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Arbetet innebär att tillsammans med övriga förskollärare ansvara för utbildning och undervisning utifrån läroplanen och det enskilda barnets samt gruppens behov. Du arbetar med sytematiskt kvalitetsarbete genom att löpande dokumentera, följa upp och utvärdera verksamheten.
Du har ansvar för att, tillsammans med dina kollegor, leda och utveckla avdelningens lärmiljö så att den utmanar barnets nyfikenhet och lust att lära. Du ansvarar för att barnets utveckling och lärande dokumenteras, följs upp och analyseras. Du genomför utvecklingssamtal och samverkar med vårdnadshavare.

Du har pedagogisk utvecklingstid där det ingår tid för reflektion i arbetslaget, kollegialt lärande samt enskild planering.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller nyexaminerad förskollärare i avvaktan på legitimation. Du är trygg i din yrkesroll och har både lätt för att samarbeta och att arbeta självständigt. Du har ett stort intresse för att arbeta med barnlitteratur och vill vara med och fortsätta utveckla vår litteraturprofil. Du har ett engagerat och positivt förhållningssätt till alla du möter och medverkar därmed till förtroendefulla relationer Du är nyfiken och för reflekterande samtal med både barn och kollegor.

Intervjuer sker löpande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Marie Svensson, rektor
Telefon: 033-35 87 79

Lärarförbundet, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 033-35 70 00

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska måltider, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande.

Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan på boras.se/arbetaiforskolan.

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på boras.se.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-16.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol