Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Referensnummer: 13:2021:4 | Sista ansökningsdag: 2021-05-23

Förättningslantmätare, Samhällsbyggnadsförvaltningen

Förrättningslantmätare till Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Med 110 000 invånare är Borås stort nog för ett brett utbud av nöjen, kultur och service. Samtidigt finns allt inom bekvämt avstånd. Det goda läget och högskola i city gör staden attraktiv för såväl boende som näringsliv. Med väl utvecklad kollektivtrafik vävs Borås samman med Göteborg och Jönköping till en arbetsmarknadsregion. Mycket positivt har hänt i Borås och många stora utmaningar återstår. Samhällsbyggnadsförvaltningen har en central roll i denna utveckling. Förvaltningen har ca 75 medarbetare och ansvarar bland annat för bygglov, detaljplaner, kartor, mätning och kommunal lantmäterimyndighet.

Din nästa arbetsplats

Vill du ha ett omväxlande arbete där du letar råstenar i skogen ena dagen för att sitta på uppstartmöte för en spännande detaljplan nästa dag? Då har vi tjänsten för dig!

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Samhällsbyggnadsförvaltningen växer och vi behöver ytterligare en förrättningslantmätare. Hos oss kommer du främst att arbeta med handläggning av lantmäteriförrättningar. Vi arbetar både i team, tillsammans med andra förrättningslantmätare och lantmäteriingenjörer, samt enskilt vid enklare ärenden. Arbetet består även av rådgivning och service till allmänheten samt inom kommunen.

Arbetsuppgifternas inriktning kan i hög grad anpassas efter ditt intresse och tidigare erfarenheter. Har du stort intresse av PBL-frågor kan du delta i vårt samarbete med plan- och bygglovsavdelningen samt granska detaljplaner. Är du intresserad av fördjupning inom fastighetsjuridik kan du inrikta dig mot att handlägga komplicerade 3D- eller anläggningsförrättningar. Det ena utesluter inte det andra. Vårt kontor har många erfarna och kunniga medarbetare, dessutom finns tillgång till nationella nätverk som tillsammans bildar en enorm kunskaps- och erfarenhetsbank.

Du som söker

Du har högskoleutbildning med lantmäteriinriktning, alternativt annan utbildning eller yrkeskompetens som bedöms vara likvärdig. Några års erfarenhet från lantmäteriverksamhet är meriterande, men även du som är nyutexaminerad är välkommen med din ansökan.

B-körkort krävs.

Vår avdelning består av tio personer som arbetar resultatinriktat mot gemensamma mål. Ett förtroendefullt arbetssätt förutsätts, både mot kollegor och allmänheten. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Jacob Thörnblad, avdelningschef
Telefon: 033-35 85 25

Henrik Kåvestam, facklig företrädare för Sveriges Ingenjörer
Telefon: 033-35 85 00

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-23.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol