Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kraftig ökning av smittspridning i Borås

Referensnummer: 15:2021:3 | Sista ansökningsdag: 2021-05-16

Ekonom med IT-samordnaransvar, Tekniska förvaltningen

Borås växer snabbt. Allt fler upptäcker en stad inbäddad i parker och gröna områden där det alltid är nära till naturen, men också till ett levande centrum med mötesplatser, uteserveringar och spännande kultur - samt goda kommunikationer och ett framgångsrikt näringsliv. Dessutom har Borås utsetts till Årets kommun i Sveriges största karriärundersökning.

Din nästa arbetsplats

Som ekonom kommer dina arbetsuppgifter bland annat innefatta uppföljning och analysarbete för förvaltningens verksamheter i ett nära samarbete med ekonomichef. Då ekonomifunktionen är en liten funktion kommer du även att ansvara för daglig bokföring, leverantörsreskontra samt viss del av kundreskontra. Du agerar som stöd mot chefer och medarbetare i ekonomiska frågor samt ansvarar för behörigheter och utbildning i ekonomisystemet.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare

Dina arbetsuppgifter

Som IT-samordnare är du ett viktigt stöd när det gäller att samordna och driva förvaltningsövergripande IT-ärenden, i viss mån även program- och/eller verksamhetsspecifika supportärenden. Eftersom IT-kunskapen på förvaltningen varierar är du behjälplig med råd och stöd när det gäller beställningar av hård- och mjukvara. Du agerar som förvaltningens kontaktperson mot Borås Stads centrala kontaktyta för IT-relaterade frågor samt samordnar och representerar våra intressen i gemensamma IT-forum i Borås Stad.

Du som söker

För att klara rollen som ekonom/IT-samordnare hos oss ser vi att du har akademisk examen inom ekonomi och gärna erfarenhet från liknande arbete, alternativt har förvärvat motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdigt av arbetsgivaren. Det är meriterande om du har utbildning inom IT samt erfarenhet från kommunal sektor och ekonomisystemet Unit4 (Agresso).

Du har erfarenhet av och intresse för ekonomi samt IT och är van att arbeta självständigt och strukturerat. Som person har du lätt för att samarbeta, har god kommunikativ förmåga och gillar att ständigt bidra med idéer, förbättringar och ge en god service. Du har ett empatiskt förhållningssätt och har lätt för att hjälpa medarbetare i såväl ekonomi- som IT-relaterade frågor. Du är prestigelös och lyhörd för verksamhetens behov. Som stödfunktion på en mindre förvaltning kan även andra arbetsuppgifter på förvaltningen förekomma. Att du bidrar till ett gott arbetsklimat ser vi som självklart.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Sara Wingren, chef för Ekonomifunktion
Telefon: 033-35 74 30, 0768-887430

Nås via Borås stads växel, facklig företrädare för Akavia
Telefon: 033-35 70 00


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-05-16.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol