Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Referensnummer: 24:2021:229 | Sista ansökningsdag: 2021-08-31

Timvikarier till Förskolan hösten 2021, Grundskoleförvaltningen

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Välkommen till ett utmanande och stimulerande uppdrag som vikarie på Förskoleförvaltningen!

Inför hösten 2021 och kommande terminer är vi i behov av vikarier till våra enheter inom Förskoleförvaltningen. Därför söker vi nu dig som vill vara med och stötta upp som vikarie i Borås Stads Förskolor.

Som timanställd lägger du själv in tider (tillgänglighet) när du kan arbeta. Det ger dig en möjlighet att kombinera arbete med exempelvis studier eller annat arbete samtidigt som du även får arbetslivserfarenhet. Arbetstiden är förlagd på dagtid mellan 06.00- 18.00 måndag-fredag. Vi ser gärna att du kan arbeta en till två dagar per vecka.
Du som vill vara en del i utvecklingen av våra barns framtid genom att ge dem en trygg och harmonisk tid på förskolan är välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Du är anställd som obehörig/behörig barnskötare eller förskollärare via Bemanningsenheten och arbetar inom Förskoleförvaltningens verksamheter.Vi söker flertalet vikarier som kan arbeta vid behov och stötta upp i förskolan. Som vikarie arbetar du på flertalet av stadens förskolor, som är både centralt belägna och i ytterområdena. Du kommer att arbeta inom ett centrum - och ett ytterområde, men kan även bokas på andra områden inom Borås Stad om behov finns.
Här kan du läsa mer om hur det fungerar att arbeta som vikarie via Bemanningsenheten i Borås Stad.

Anställningsform: Timavlönad. Tjänsterna är tidsbegränsade med sysselsättningsgrad efter behov. Tillträde enligt överenskommelse. Du kommer vara anställd av Bemanningsenheten Pedagogik.

Din anställning

Anställningsform: Timavlönad på heltid. Tillträde hösten 2021

Dina arbetsuppgifter

Arbetet innebär att du med kort och långt varsel ska kunna vikariera vid personals frånvaro. I arbetet ingår daglig omsorg om barn i åldrarna 1-5 år.

Hos oss står barnen självklart i fokus och vi har stor tilltro till barns förmågor och kompetens. Du ska tillsammans med barnen och övriga pedagoger planera och utveckla en verksamhet utifrån förskolans styrdokument, där barnens lärande och utveckling står i centrum. Tillsammans med övriga kollegor på förskolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje barn och för hela barngruppen.

Du som söker

Vi söker dig som med glädje och kunskap vill vara med och ge barnen en trygg, kreativ, lärorik och positiv tid på förskolan. Du är engagerad och har ett professionellt bemötande gentemot barn, vårdnadshavare och kollegor. Dina arbetsuppgifter och arbetsplatser är varierande och du behöver därför vara flexibel i ditt arbete.

Du möter barnen med respekt, engagerar dig och visar nyfikenhet över vad barnen intresserar sig för. Självklart har du ett reflekterande arbetssätt och har lätt för att samarbeta och kommunicera. Du tar egna initiativ och kan arbeta själständigt.

Har du barnskötarutbildning/förskollärarutbildning eller erfarenhet av arbete med barn är det positivt, men inget krav. Du bör även ha goda kunskaper i det svenska språket. Har du körkort och tillgång till egen bil är det meriterande.

Eftersom arbetet är förlagt inom verksamheten förskola krävs det därför att du visar upp ett utdrag från belastningsregistret. Du ombeds enbart att uppvisa belastningsregister i samband med erbjudande om timanställning men eftersom det tar två veckor att få hem registret på posten rekommenderar vi dig att redan nu beställa ett utdrag från polisen: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/
Intervjuer och urval sker löpande.

Bifoga CV*
Bifoga Personligt brev
Övrigt (Betyg, intyg, mm)

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Emelie Persson, bemanningsplanerare
Telefon: 033-35 85 30

Jessica Magnusson, bemanningsplanerare
Telefon: 033-358835

Therese Svensson, facklig företrädare för Kommunal
Telefon: 0734-32 81 15

Tommi Wärme, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 0729-89 37 54

Anne Pihlo, facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund
Telefon: 0768-88 79 69

Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan på boras.se/arbetaiforskolan.
Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta i Borås Stad kan du läsa vidare på Borås Stad som arbetsgivare

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-08-31.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol