Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Referensnummer: 14:2021:6 | Sista ansökningsdag: 2021-08-04

Arbetsledare till Park- och grönytor, Servicekontoret

Servicekontoret utför tekniska och administrativa tjänster till förvaltningar och bolag i Borås Stad. I vår verksamhet finns allt från anläggnings- och verkstadsarbeten till dataservice, bygg- och fastighetsservice, löne- och redovisningsservice samt telefonservice och växel. Servicekontoret har ingen kommunal budgettilldelning, utan arbetar under företagsliknande former enligt en modell med beställare och utförare. Omkring 400 personer arbetar på Servicekontoret.

Din nästa arbetsplats

På avdelningen Entreprenad arbetar cirka 200 medarbetare. Verksamheten är indelad i områdena; fastighetsservice, byggservice, idrottsanläggningar, åkeri och markrenhållning, VA, gata, park- och grönytor. Vi söker nu en ny arbetsledare till vår enhet för Park- och grönytor.

Enheten Park- och grönytor är Borås Stads viktiga resurs för skötseln av; vår vackra Stadspark och andra grönytor i centrum, våra lekfulla skolgårdar, våra miljöbärande stadsträd, våra slitstarka bollplaner, mm. Enheten är också en väldigt viktig och flexibel resurs för staden under extraordinära händelser.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig varierande arbetsuppgifter med möjlighet att utveckla en bred kompetens inom arbetsområdet. Verksamheten bedrivs enligt ett beställar-utförarkoncept och det innebär bland annat mycket kontakt med arbetsledarkollegor samt beställarfunktionerna som är placerade på andra förvaltningar och bolag inom Borås Stad.

I ditt arbete som arbetsledare för Park- och grönytor arbetsleder du en grupp om ca 20 medarbetare, medarbetarantalet varierar efter säsong. Det innebär att du ansvarar för verksamhetens resultat, arbetsmiljö och personal, genom att bland annat hålla regelbundna arbetsplatsträffar, utvecklings- och lönesamtal. Arbetet innefattar också ett brett skötselansvar över parkytor, växthus, fontäner, fotbollsplaner, skolgårdar, lekplatser mm.

Ditt uppdrag innebär en roll där du arbetar självständigt, men också med stöd från kollegor på förvaltningen. Du arbetar självständigt med att planera, leda och följa upp dina arbetsområden. Du kommer att bedriva arbetsledning över egen personal och underentreprenörer enligt skötselavtal och dagliga extrauppdrag. Du kommer även att arbeta med kalkyl- och anbudsarbete för exempelvis nyprojektering av grönytor samt skötselavtal och mindre skogsarbeten. Vidare så ansvarar du för planering och inköp av växter, gödsel, maskiner och tjänster.

Som arbetsledare ingår du i beredskapstjänstgöring i vår beredskapsorganisation som bland annat omfattar vinterväghållning och VA-verksamhet. Vi tillhandahåller den utbildning som krävs för detta uppdrag.

Du som söker

Det är meriterande om du har en vidareutbildning som landskapsingenjör eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har en god växtkunskap. Erfarenhet av grönyteskötsel är meriterande.

Du har erfarenhet av chef-/ledaruppdrag. Du har goda datorkunskaper i främst Officepaketet. B-körkort är ett krav. Du är ansvarsfull, strukturerad och van vid att ta snabba beslut. Vidare har du lätt för att samarbeta och inspirera till lösningar. Du är målinriktad och har ett affärsmässigt tankesätt där du sätter kunden, uppgiften och personalen i centrum. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Martin Dahl, avdelningschef
Telefon: 0734-32 70 89

Beatrice Ekeroth-Nilsson, handläggare
Telefon: 033-35 74 14

Vid frågor kring tjänsten når du oss i första hand under följande tidsperiod:
Martin Dahl: 21/6 - 9/7
Beatrice Ekeroth-Nilsson: 2/8 - 4/8

Fackliga företrädare nås genom Borås stads växel 033-35 70 00.

I Borås Stad arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö, vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-08-04.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol