Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Referensnummer: 14:2021:7 | Sista ansökningsdag: 2021-08-08

IT-arkitekt infrastruktur, Servicekontoret

Servicekontoret utgör kommunens interna basresurs för den tekniska och administrativa utförarverksamheten. Vi är en förvaltning inom Borås Stad utan kommunal budgettilldelning och arbetar istället under företagsliknande former och är helt uppdragsfinansierade. Samtliga verksamheter fakturerar alla kostnader för utförda arbeten och tjänster, baserat på de avtal och överenskommelser som ligger till grund för uppdragen. Vi är ca 350 anställda och vår verksamhet spänner från anläggningsarbeten, fastighetsservice, verkstadsmekanik till IT-service, central redovisningsservice, löneservice, tryckeri och telefonväxel. Fordon-Verkstad är en av fem avdelningarna på Servicekontoret.

Din nästa arbetsplats

Dataservice söker just nu en ny kollega till vårt team. Är du en lösningsorienterad IT- infrastrukturarkitekt med en bred förankring i den tekniska verkligheten? Har du en god kommunikativ förmåga som gör att du kan förklara komplexa samband på ett enkelt sätt? Då kan du vara vår framtida kollega!

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Vi välkomnar dig till rollen som IT- infrastrukturarkitekt där du ansvarar för att vår arkitektur alltid förflyttas i rätt riktning. Just nu är vi inne i ett intensivt utvecklings- och förändringsarbete och behöver förstärka vårt team. Som en del av utvecklingsenheten kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå.

Tillsammans med kollegorna i utvecklingsenheten kommer du att ta fram lösningar som ger Borås Stad en stabil teknikgrund för fortsatt digital utveckling. Du kommer få vara med och bygga tekniken vi använder tillsammans med kollegor där du förväntas bidra med din kompetens.

I arbetsuppgifterna ingår att ta fram, kravställa, granska och säkerställa att våra IT-lösningar håller hög kvalitet med avseende på infrastruktur och säkerhet. I denna roll förväntas du arbeta både på ett taktiskt plan och även hands-on, detta innebär att du kommer agera tekniskt sakkunnig i infrastrukturfrågor samt operativt stötta förvaltningarna. Målet med din roll är att du ska vara den tekniska experten inom ditt verksamhetsområde.

Du som söker

Vem är du?
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig .Du har en tidigare bakgrund där du arbetat med IT-infrastruktur och lösningsarkitektur i verksamhetskritiska system. Du har en bred kunskap om moderna tekniker och lösningsmönster och har lätt för att analysera komplexa IT-lösningar. Du är en person som får saker att hända och trivs med att driva förändring. Du har ett kostnadsmedvetet angreppssätt i ditt arbete och du kan väga nytta mot kostnad i olika lösningar. Vi ser gärna att du är van och har god förmåga att samverka med olika typer av kravställare.Vi ser gärna att du som söker är en erfaren IT-arkitekt som kan fånga verksamhetens behov och omvandla dem till tekniska lösningar. Eftersom rollen kommer att ha dialog med många parter internt och externt är det en förutsättning att du behärskar svenska och engelska.

Vidare ser vi att du har erfarenhet av
. Strategisk design inom IT-infrastrukturområdet.
. IT-säkerhet och robusthet inom datacenterområdet.
. Automatisering av IT-infrastruktur
. Framtagning av lösningsarkitektur inom IT-infrastrukturområdet
. Integrationsarkitektur, nätverk- och nätverksinfrastrukturarkitektur
. System med höga krav på tillgänglighet och säkerhet

Det är meriterande om du också har;
. Certifiering som IT-arkitekt till exempel enligt DFK-CIA
. Erfarenhet av LOU och avtalsförhandlingar både med leverantörer och kunder
. Kunskap och erfarenhet från informationssäkerhetsfrågor
. Molninfrastruktur och design av molntjänster

Som person är du strukturerad, har god analytisk förmåga och är flexibel samt har förståelse för komplexa flöden och beroendesamband. På jobbet bidrar du med din förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt samt samarbetar väl med kollegor och samarbetspartners. Eftersom vi alltid utgår ifrån kundens behov förväntar vi oss att du är målinriktad, kundfokuserad och lösningsorienterad.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Andrzej Kardas, enhetschef
Telefon: 0768-883088

Daniel Cavrak, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-355332

Lars-Olof Danielsson, facklig företrädare för Akavia
Telefon: 033-357059

Vid frågor kring tjänsten kontakta enhetschef Andrzej Kardas.

I Borås Stad arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö, vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-08-08.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol