Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Referensnummer: 031:2021:19 | Sista ansökningsdag: 2021-08-15

HR-specialist, Stadsledningskansliet

Vill du vara en del av HR-arbetet i Borås Stad och med din kompetens bidra till organisationens framgång? Som HR-specialist hos oss har du ett viktigt och meningsfullt uppdrag där du kommer att få arbeta operativt med alla områden inom HR, men i ditt arbete även ha strategiska inslag.

Din nästa arbetsplats

Stadsledningskansliet, Personal- och förhandlingsavdelningen. Stadsledningskansliet är Kommunstyrelsens förvaltning och gemensamt för förvaltningens avdelningar är att de arbetar med kommunövergripande strategiska uppdrag. Avdelningen Personal- och förhandling har det övergripande och strategiska ansvaret för HR-arbetet i Borås Stad och fokus ligger på att skapa förutsättningar för organisationen att driva och utveckla Staden som arbetsgivare. På avdelningen ligger också uppgiften att vara förvaltningens stöd i operativa HR-frågor. Arbetet på avdelningen präglas av öppenhet, utveckling och ett prestigelöst förhållningssätt till varandra.

Läs mer om Stadsledningskansliet här: Stadsledningskansliet

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 1 december 2021 eller efter överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

I denna tjänst erbjuder vi dig möjligheten att arbeta med i huvudsak två viktiga områden inom HR. Dels kommer du att vara ett konsultativt stöd i operativa frågor inom hela HR-området till förvaltningens chefer, vilket innebär ett varierande arbetsinnehåll där bland annat rekrytering, arbetsmiljöfrågor, organisationsfrågor och hantering av arbetsrättsliga ärenden ingår. Utöver detta ligger idag i tjänsten att arbeta med omställningsfonden, ett uppdrag som innebär många kontakter med olika delar av organisationen, fackliga företrädare samt Omställningsfonden. Omställningsfonden är ett stöd för arbetsgivare och fack och arbetsgivare vid förebyggande insatser för att minska risken för framtida arbetsbrist. I mån av utrymme kan även andra eller ytterligare kommunövergripande och strategiska uppdrag bli aktuella.

I rollen som HR-specialist kommer du att driva personalfrågorna ur ett arbetsgivarperspektiv och har i och med detta en viktig roll i förvaltningens samverkan med de fackliga parterna.

Du som söker

Den utbildningsbakgrund du har är universitets- eller högskoleexamen inom HR-området. Vidare har du tidigare arbetat med HR i vid mening och känner dig trygg i de grundläggande delarna och processerna i det operativa arbetet. Vi ser också att du har kunskap om, och även gärna har innehaft, rollen som konsultativt stöd till chefer.

Genom ditt professionella förhållningssätt och bemötande, din lyhördhet för organisationens behov och goda kompetens inom HR-området skapar du förtroendefulla relationer och har ett gott samarbete med både organisationens chefer och fackliga parter, vilket är viktigt för att lyckas i detta uppdrag. Vidare ser vi också att du tar ansvar för och självständigt driver samt kan planera och prioritera ditt arbete. Erfarenhet från kommunal verksamhet är meriterande.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Annica Dahlén, personalchef
Telefon: 0768-88 77 16

Kristina Nyberg Smahel, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 80 47

Lars-Olof Danielsson, facklig företrädare för Akavia
Telefon: 033-35 70 59

Vill du veta mer om hur det är att arbeta i Borås Stad? Läs mer om oss här: Arbeta hos oss

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-08-15.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol