Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Referensnummer: 26:2021:21 | Sista ansökningsdag: 2021-08-22

Socialsekreterare till utredningsgrupp, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Individ- och förvaltningsomsorgen befinner sig i en spännande utveckling där verksamheten utökas för att möta de behov invånarna i Borås Stad har och att de kan erbjudas ett tidigt och samlat stöd.

Din nästa arbetsplats

Målgrupperna är barn och unga 0-17 år och deras vårdnadshavare. Du utreder, fattar beslut och följer upp beviljade insatser enligt socialtjänstlagen (SoL) samt lagen om vård av unga (LVU). Intern och extern samverkan är alltid en viktig del i ditt uppdrag.

Du kommer till en arbetsplats med väl upparbetade rutiner, en tydlig struktur och stor tillgång till nära arbetsledning med god återkoppling. Vi har ett stort fokus på att göra barn och unga ännu mer delaktiga i kontakten med oss och har en god samverkan med övriga enheter inom Barn och unga. Utöver regelbunden ärendehandledning med arbetsledning får du även extern handledning. Vi arbetar för att alla ska få en möjlighet till kompetensutveckling där vi tror att delaktighet och ansvar medför att vi tillsammans utvecklar vår enhet.

Räkna med utmaningar i vardagen men också skratt och härliga möten och fantastiska kollegor. Vill du ha ett arbete som är stimulerande, meningsfullt och utvecklande som ger mycket tillbaka så är detta rätt tjänst för dig! Du kommer få ett arbete där du gör skillnad varje dag!

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Vi söker fyra nya kollegor till vårt verksamhetsområde Barn och unga myndighet. Verksamheten består av tre myndighetsutövande grupper med socialsekreterare, metodhandledare, socialassistenter och enhetschefer. I verksamheten finns också en samlad Mottagningsenhet samt en Familjehemsenhet.

Förutom möjligheten till ett spännande, meningsfullt och kreativt arbete får du som vår blivande kollega en god och gedigen introduktion och stöd av mentor. I arbetsgrupperna finns en god sammanhållning med gott kollegialt stöd och majoriteten av socialsekreterarna har en längre erfarenhet. Du ges möjligheter att självständigt lägga upp ditt dagliga arbete med hjälp av ett förmånligt flextidsavtal.

Du som söker

Vi söker dig som har socionomexamen och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom social barn- och ungdomsvård. Du ska ha ett stort engagemang, ett gott bemötande och ett professionellt yrkesmässigt förhållningssätt är en självklarhet för dig. Du gillar att samarbeta och tar dig an nya arbetsuppgifter med ett genuint intresse. Stor vikt läggs på din personliga lämplighet. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund. B-körkort är ett krav.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Sara Jönsson, enhetschef
Telefon: 033-353622

Meena Lago, enhetschef
Telefon: 033-353503

Eva Eriksson, enhetschef
Telefon: 033-353510

Liselotte Book, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 033-353715

Jens Ekström, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-355136

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-08-22.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol