Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Referensnummer: 22:2021:9 | Sista ansökningsdag: 2021-07-31

Danslärare till Kulturskolan, Kulturförvaltningen

Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Din nästa arbetsplats

Borås Kulturskola = Framtidens Kulturskola. Kulturskolan, som bedrivit verksamhet i 75 år, finns i nya och fräscha lokaler i Simonsland, centralt beläget i Borås stad och erbjuder kurser i musik, dans, teater, bild, film, textil och cirkus. Verksamhet bedrivs också på våra utbudspunkter Hässlehuset (Hässleholmen) och Musikens hus (i Fristad.) Kulturskolan finns till för kommunens unga och spelar en speciellt viktig roll i barn och ungas fritid.
Vi har ca 2 400 ämneskurselever, bedriver kulturskoleverksamhet vid åtta grundskolefilialer i kommunen och har uppdragsverksamhet i förskola, grundskola, särskola samt gymnasieskola. Vi har en stor utåtriktad verksamhet med över 200 föreställningar per år. Hos oss arbetar drygt 60 lärare och administrativ personal för att ge unga en meningsfull fritid.

Välkommen till vår webbplats, boras.se/kulturskolan för mer information om vår verksamhet

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Tillträde 2021-08-10 eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter
Nu har du möjlighet att söka ett spännande vikariat hösten 2021 som danslärare hos oss på Borås Kulturskola!

Till största delen kommer du undervisa yngre elever i låg- och mellanstadieåldern. Hos oss i Borås undervisar du i nya, väl anpassade danslokaler. Del av tjänsten är förlagd ute på några av våra åtta filialskolor, där vi erbjuder dans för barn i låg-/ och mellanstadiet, en verksamhet i socioekonomiskt utsatta områden vilken är avgiftsfri för deltagande elever. I tjänsten ingår också att tillsammans med kollega arbeta i Kulåret, som är en ettårig introduktionskurs som erbjuds till alla elever i år 1 i kommunen.

Du ansvarar för att organisera och leda undervisningen inom dina områden och tillsammans med kollegor planera och genomföra föreställningar och projekt.
Du kommer att ingå i ett ämneslag med gott samarbetsklimat, där man har roligt tillsammans. Här finns höga ambitioner och en vilja att bedriva en meningsfull verksamhet för kommunens barn och unga på deras fritid.


Du som söker

Kvalifikationer
Vi välkomnar dig som brinner för barn och ungas utveckling och som vill vara med och bidra till att vår Kulturskola förblir en viktig plats för kommunens invånare. Du har dansutbildning eller annan adekvat högskoleutbildning som är lämplig för tjänsten och erfarenhet av att arbeta inom kulturskola eller liknande verksamhet. Våra förväntningar på dig som person är att du har god samarbetsförmåga, arbetar strukturerat och har hög personlig mognad. Du har vana att planera och genomföra lektioner och är van att initiera och driva projekt.
Kulturell medvetenhet och självständighet är andra egenskaper som vi värderar högt. Viktigt för oss är också att du har förmågan att skapa goda relationer med kollegor och våra elever/föräldrar. B-körkort är ett krav.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, vilket för oss innebär att du bland annat uppfyller ovan nämnda önskemål.

Undervisningsprov kan komma att anordnas. Urval sker löpande.

Erfarenhet krävs.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Frida Uneback Malm, verksamhetschef
Telefon: 0768 - 88 76 41, 0768 - 88 76 41

Tillträde - 10 augusti 2021 eller enligt överenskommelse.
Arbetstider dagtid/eftermiddag/kväll varierat under veckan, vissa helger kan förekomma

Tjänstgöringsgrad - deltid 75%
Varaktighet - vikariat höstterminen 2021 (10 augusti - 21 december)

Lön - enligt överenskommelse

Då det är semestertider, vänligen kontakta Lärarförbundet eller Lärarnas riksförbunds centrala avdelningar för eventuella frågor.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-07-31.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol