Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Referensnummer: 26:2021:22 | Sista ansökningsdag: 2021-08-12

Familjerättssekreterare, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Familjerättsenheten är en del av Individ och familjeomsorgsförvaltningen i Borås Stad. Enheten handlägger även familjerättsärenden för Bollebygds kommun, Svenljunga kommun, Tranemo kommun och Herrljunga kommun. På Familjerättsenheten arbetar familjerättssekreterare, socialassistenter, metodhandledare och chef, sammanlagt 15 medarbetare. Metodhandledaren fördelar utredningsarbetet och handleder familjerättssekreterarna i sina uppdrag juridiskt och metodiskt. Chefen har även ansvar för två andra verksamheter men arbetar också nära metodhandledaren på Familjerätten. Inom Familjerättsenheten värdesätter vi ett tillitsbaserat arbetssätt och kollegialt lärande. Mentor, nära arbetsledning och en bra introduktion ser vi som en självklarhet.

Din nästa arbetsplats

Familjerättssekreterare handlägger utredningar gällande frågor om vårdnad, boende och umgänge, faderskaps- och föräldraskapsutredningar samt genomför samarbetssamtal och adoptionsutredningar.

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Vikariat upp till sex månader

Dina arbetsuppgifter

På familjerätten stöttar vi föräldrar att uppnå varaktiga lösningar kring vårdnad, boende och umgänge och vi arbetar aktivt med barns delaktighet i de olika familjerättsliga processerna.Vi har ett tydligt teambaserat arbetsätt nära andra enheter internt och externt för att tillsammans samverka för barns bästa.

Du som söker

Socionomexamen eller annan beteendevetenskaplig/samhällsvetenskaplig högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt god samarbetsförmåga och helst ha erfarenhet av familjerättsligt arbete eller liknande arbetsuppgifter. Du ska vara positiv, tycka om samarbete och värna om barns rättigheter. Du ska även ha en öppen syn på jämställdhet och mångfald.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Gisela Trapp, enhetschef
Telefon: 033- 357138, 0768-88 71 38

Liselotte Book, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 033-353715

Jens Ekström, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-355136

Upplysningar om vikariaten kan lämnas från vecka 30.
Välkommen med din ansökan senast 2021-08-12, urval sker löpande.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-08-12.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol