Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Referensnummer: 22:2021:11 | Sista ansökningsdag: 2021-08-08

Projektledare, Kulturförvaltningen

Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Din nästa arbetsplats

Publika möten är en verksamhet i Kulturförvaltningen som arbetar med programverksamhet för barn, unga och vuxna, publikutveckling, kommunikation och biljettförsäljning. Till verksamheten hör även biografen Röda Kvarn.

Din anställning

Anställningsform: Allmän Visstidsanst på deltid. Tillträde 2021-09-01 eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter:
Vi söker en projektledare till ett utvecklingsuppdrag för musikområdet. Vi söker dig som brinner för utveckling och som vill bidra till framtidens musikliv. Ditt uppdrag blir att utforma ett förslag för en ny musikscen i Borås.

Populärmusiken har varit en essentiell del i ungas identitetsskapande i decennier. Numera är utövare och publik i alla åldrar, och behovet av nya mötesplatser kring musiken är stort. I Borås Stad arbetar vi med social hållbarhet, barn och ungas kulturskapande och kvalitet för stadens invånare i fokus. Utveckling av populärmusikområdet är en aktuell kulturpolitisk fråga som berör flera områden - från kreativa näringar och stadsutveckling till ungas kulturskapande och framtidens mötesplatser.

Uppdraget innefattar att sammanställa befintliga underlag och att presentera möjliga organisationsformer och driftupplägg för en musikscen i samråd med projektets intressenter. Du kommer att arbeta i dialog med stadens tjänstemän och representanter från ett mångfacetterat lokalt- och regionalt musikliv. Du får stöd från Borås Stads kulturförvaltning och Västra Götalandsregionens konsulent i ditt arbete.

Uppdraget är en tidsbegränsad visstidsanställning på 50% under 5 månader.

Flexibelt. Kvälls- och helgarbete kan förekomma.


Du som söker

Kvalifikationer:
Vi söker dig med examen inom kultur/humaniora, samhällsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av analys- och utredningsarbete samt har gärna goda kunskaper om kultur- och musiklivets samtida utmaningar.

En viktig del i uppdraget är att strukturera en hållbar finansiering av den blivande verksamheten och du bör därför ha goda kunskaper i ekonomi och verksamhetsstyrning, gärna med erfarenhet från både offentligt och privat sektor.

Då arbetet är tidsbegränsat och i projektform är det viktigt att du snabbt kan sätta dig in i befintlig information och kan arbeta resultatinriktat. Du är en van problemlösare och tar snabbt in ny information när du behöver den. Du har förmåga att förstå olika intressenters perspektiv och drivkrafter samt har lätt för att kommunicera med olika målgrupper.

Uppdraget kräver att du kan analysera och göra konstruktiva prioriteringar utifrån intressenternas olika önskemål, med framtidens musikliv i fokus. Det är viktigt att du är kommunikativ och kan stämma av dina slutsatser och annan information till alla samverkansparter på ett tydligt sätt i både tal och skrift. I ditt uppdrag ingår att sammanställa förslaget i en tydligt formulerad rapport som ska presenteras för Borås musikliv och Kulturnämnden i Borås.

Kunskaper om kulturpolitik och erfarenhet av organisering, särskilt inom musiklivet, är meriterande. Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta faciliterande, och att leda konstruktiva dialoger och samarbeten.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Lena Hermanson, verksamhetschef
Telefon:

Intervjuer genomförs digitalt vecka 32 och 33.

Vänligen kontakta arbetsgivaren för kontaktuppgifter till facklig representant.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-08-08.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol