Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Referensnummer: 23:2021:55 | Sista ansökningsdag: 2021-08-15

Barnskötare till Moldeparkens förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan

Din nästa arbetsplats

Välkommen att arbeta på Moldeparkens förskola. Vi söker en barnskötare till vår förskola. Vi tror på det kompetenta barnet och har alltid barnets bästa som utgångspunkt i vårt arbete. Vi lär ständigt av varandra och arbetar kontinuerligt med att förbättra och utveckla vår pedagogiska verksamhet. Tillsammans med vår nya kollega vill vi bedriva en förskoleverksamhet som med barnet i fokus utmanar och stimulerar barnets nyfikenhet, inflytande, utveckling och lust att lära. Vi erbjuder dig en arbetsplats som är i ett spännande utvecklingsskede i det pedagogiska arbetet och där du kan vara med och forma verksamheten.

Moldeparkens förskola ligger centralt i Göta med närhet till både, lekplatser och natur. Vi använder oss ofta av stadens kulturutbud och närliggande miljö. Förskolan har en generös utegård med stora gräsytor och ger rika möjligheter till lek och lärande.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare

Dina arbetsuppgifter

I arbetet som barnskötare ska du verka för att undervisningen i förskolan bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära genom lek. Tillsammans med kollegor arbetar du professionellt för att skapa en trygg, rolig, utmanande, lustfylld och lärorik förskola med god struktur, där du bjuder in barnen att vara delaktiga och ta ansvar över för sitt lärande hela dagen. I de dagliga kontakterna med vårdnadshavare är du engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad.

Med läroplanen och övriga styrdokument som bas arbetar du med metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Som barnskötare är du engagerad och deltar aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av undervisningen i förskolan enligt förskolans läroplan och verksamhetsmål. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och har ett reflekterande förhållningssätt till barns lärande och utveckling som bygger på teoretisk grund. Du utmanar dig själv och barnen i lärandet och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen.

Du som söker

Du är en uppdragsmedveten kollega som kan skapa goda lärmiljöer och utveckla pedagogiska processer. Du ska vara öppen för förändringar, vara utvecklingsbenägen och ha ett professionellt förhållningssätt mot barn, vårdnadshavare och kollegor. Du har förmågan att arbeta både självständigt och i arbetslag samt kan ta egna initiativ. Som pedagog är du positiv, engagerad, lyhörd och tar ansvar för att driva förskolans pedagogiska utveckling framåt. Stor vikt kommer att läggas vid Din personliga lämplighet. Vi har höga krav på bland annat bemötande- och handlingskompetens.

Vi söker dig som har barnskötarutbildning och har flera års erfarenhet och vi ser självklart mångfald som något positivt. Vi ser gärna manliga sökande med annan språklig kompetens.

Vi ser det också som meriterande om du har utbildning eller erfarenhet inom arbete med IKT eller utomhuspedagogik.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Carina Jonsson Anneling, rektor
Telefon: 0738-88 31 66

Kommunal, facklig företrädare för Kommunal
Telefon: 010-44 28 627

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på Borås Stads personalförmåner

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-08-15.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol