Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Referensnummer: 30:2021:35 | Sista ansökningsdag: 2021-08-08

Personlig assistent, Sociala omsorgsförvaltningen

Sociala omsorgsförvaltningen erbjuder dig ett arbete där du får en unik möjlighet att göra skillnad i en annan människas liv!

Din nästa arbetsplats

Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv.
Vi söker nu en personlig assistent till en tjej på 18 år som tycker om att lyssna på musik och spela piano. Hon tycker också om att läsa och att spela både brädspel och TV-spel.

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på deltid. Vikariat 75% under ordinarie medarbetares föräldraledighet, dock längst till och med 2022-08-31. Arbetstiden är schemalagd på dagar, kvällar, nätter & helger. Arbetsplatsen är både Borås och Göteborg.

Dina arbetsuppgifter

Som personlig assistent skall du finnas med i den unges vardag. Att arbeta som personlig assistent innebär att du skall medverka till att ungdomen får möjlighet att utvecklas på ett gynnsamt sätt, trots sin funktionsnedsättning. Du behöver kunna stötta ungdomen i det dagliga livet såväl inom familjen samt att nå ett aktivt eget liv. Du måste därför vara lyhörd för dennes behov, vara beredd att satsa på ett arbete som kräver stort personligt engagemang.

Assistansen är dygnet runt, veckans alla dagar. Din arbetsplats kommer att vara både i Borås och i Göteborg.

Du som söker

Du som söker ska ha gått vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är att du har kunskaper inom teckenspråk, bildstöd, neuropsykiatriska diagnoser samt tracheostomi. Det är en fördel om du tidigare arbetat som personlig assistent. Vi tror att du är en glad och positiv person som är flexibel i ditt sätt att vara. Du är en social person som har ett gott omdöme.
Ungdomen behöver stöd i sin kommunikation och det är därför viktigt att du behärskar det svenska språket i tal och skrift. Då det finns katt i hemmet kan du inte vara allergisk mot katt. Eftersom arbetsplatsen är både i Borås och Göteborg är det bra om du har körkort och tillgång till bil.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Hannele Jylhänlathi, enhetschef
Telefon: 033-358064

Facklig företrädare nås via Borås stads växel, facklig företrädare för Kommunal
Telefon: 033-357000

Borås stad tillämpar rökfri arbetstid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Brukare och anhöriga är delaktiga i rekryteringen. På brukarens önskemål ser vi helst kvinnliga sökanden. Vi arbetar med löpande urval och kommer kontinuerligt kalla intressanta sökande till intervju. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-08.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2021-08-08.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Årets Kommun
Borås Stad har utsetts till Årets Kommun i Sveriges största karriärundersökning som varje år genomförs av Employer Branding-företaget Universum, där studenter och unga yrkesverksamma får ranka arbetsgivare.

Vuxen och barn i sampel,

Karriärföretag 2021
Borås Stad har även blivit utsedd till ett Karriärföretag 2021. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol