Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 034544:2022:2 | Sista ansökningsdag: 2022-10-31

Timvikarier till Borås Stads skolor höstterminen 2022, Bemanning Pedagogik

Ser du dig själv som en god ledare och förebild samt vill vara med när vi formar framtiden för Borås Stads elever i höst? Då är du välkommen till ett utvecklande och meningsfullt uppdrag som vikarie inom skola!

Inför höstterminen 2022 söker vi vikarier till Borås Stads skolor. Vi söker både behöriga/obehöriga lärare, fritidspedagoger och elevassistenter. För dig som är obehörig är det ett tillfälle att skaffa dig erfarenhet och referenser som du kommer ha nytta av oavsett vad du arbetar med i framtiden. För dig som är behörig är detta en möjlighet att testa på flera olika skolor och knyta kontakter. Som vikarie är du timanställd och kan själv styra över din egen tid. Med andra ord - en perfekt utmaning att kombinera med studier eller som huvudsaklig sysselsättning.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Du är anställd som obehörig/behörig lärare, fritidspedagog eller elevassistent via Bemanningsenheten Pedagogik som är en del av Grundskoleförvaltningen. Tjänsterna är tidsbegränsade med sysselsättningsgrad efter behov. Planerat startdatum är i samband med terminsstart i augusti. Tillträde enligt överenskommelse.

Din anställning

Anställningsform: Timavlönad på heltid. Timavlönad 2022-08-01

Dina arbetsuppgifter

I grundskolan ingår dagligt ansvar och arbete med barn och ungdomar från förskoleklass till årskurs 9. Som lärare är din arbetsuppgift att självständigt hålla i klassundervisning samt att ge stöd åt eleverna. Du väljer själv om du vill gå in i årskurs F-6, 7-9 eller båda. Du förväntas hålla i alla ämnen utifrån färdigt lektionsmaterial. Arbetar du som fritidspedagog är din uppgift att erbjuda en meningsfull tid i fritidshem före och efter skolan men under lektionstid stöttar du upp i klassrummet. Som elevassistent arbetar du med elever som är i behov av extra stöd antingen i klassrummet, på raster och på fritids. Vikarierar du i gymnasiet så arbetar du som lärare och bedriver självständigt klassundervisningen.

Som timanställd vikarie arbetar du inte enbart på en skola, utan på flera i Borås Stad. Om behovet finns kan det även bli aktuellt med ett längre uppdrag på samma skola.

Du som söker

Har du relevant utbildning eller erfarenhet av arbete med barn och ungdomar är det positivt, men inget krav. Då kommunikation är en viktig del i skolan är det ett krav att du behärskar det svenska språket väl i tal, skrift och förståelse. Har du körkort och tillgång till bil är det meriterande.

Vi söker dig som med glädje och kunskap vill vara med och ge eleverna en trygg, kreativ, lärorik och positiv tid i skolan. Du är engagerad och har ett professionellt bemötande gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor. Det är skolans behov som styr och arbetstiden är förlagd på dagtid mellan 05:30-18.00 måndag - fredag. Behovet kan uppstå med kort varsel och därför bör du ha ett flexibelt förhållningssätt till att vikariera där behovet uppstår.

Du tar egna initiativ och kan arbeta självständigt. Du ska vara intresserad av att ge god omsorg kombinerat med undervisning, som tillsammans stimulerar elevernas utveckling och lärande.

Hos oss står barnen och ungdomarna självklart i fokus och vi har stor tilltro till deras förmågor och kompetens. Tillsammans med övriga kollegor i skolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje elev och för hela elevgruppen.

Eftersom arbetet är förlagt inom verksamheten skola krävs det därför att du visar upp ett giltigt utdrag från belastningsregistret. Du ombeds enbart att uppvisa belastningsregister i samband med erbjudande om timanställning men eftersom det tar två veckor att få hem registret på posten rekommenderar vi dig att redan nu beställa ett utdrag från polisen: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Intervjuer och urval sker löpande.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Jessica Magnusson, rekryteringssamordnare
Telefon: 033-35 88 35

Alva Gustafsson, rekryteringssamordnare
Telefon: 033-35 85 30

Borås Stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-10-31.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol