Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2022:257 | Sista ansökningsdag: 2022-08-22

Studie- och yrkesvägledare till Särlaskolan 7-9, Grundskoleförvaltningen

Nu söker vi dig som är utbildad Studie- och yrkesvägledare och som har ett stort intresse av att skapa bästa förutsättningar för att våra ungdomar skall lyckas.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Särlaskolan är en F-9 skola med ca 400 elever. Skolan har två rektorer och är uppdelad i två enheter, F-6 och 7-9. På skolan finns ett tryggt och omtänksamt kollegium som är vana vid att jobba på en skola där man måste stötta varandra, ta personligt ansvar och vara flexibel. Skolan ligger centralt i Borås men ändå nära till naturen vid Ramnasjön. Särlaskolans högstadium är tre-parallelligt och lärarna är fördelade i två arbetsrum, men är också indelade i tre årskursvisa arbetslag. Skolan har också en Flex-grupp för elever i behov av en mer flexibel skolmiljö samt en förberedelsegrupp. På skolan finns förutom pedagogisk personal även kurator, skolsköterska, specialpedagog, studie- och yrkesvägledare, bibliotekarie, vaktmästare, fastighetsskötare, lokalvårdare, skolbespisningspersonal, elevstödssamordnare, studiecoach, intendent, biträdande rektor samt rektor.
Hösten 2022 kommer Särlaskolan F-6 att evakueras till Byttorpskolan eftersom Särlaskolan kommer att byggas om.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Som Studie- och yrkesvägledare kommer du vägleda ungdomar som går i åk 7-9 men även för elever på andra skolor i vårt upptagningsområde som går på F-6. För att lyckas i uppdraget kommer det krävas att du självständigt initierar och samverkar med både interna och externa aktörer inom relevanta områden. I tjänsten ingår även följande ansvarsområden:

- Bidra till att ge eleverna ökad kunskap och förståelse om sig själva, sina möjligheter och sina val.
- Vara ett stöd för elever, vårdnadshavare och personal i studie- och yrkesvägledningsfrågor.
- Stötta i arbetet med att ta fram individuella studieplaner.
- Ansvara för att PRAO och gymnasieval genomförs enligt plan.
- Vara aktiv i omvärldsbevakning gällande arbetsliv och utbildning.

Du som söker

Vi söker dig med Studie- och yrkesvägledarexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Att du är väl förtrogen med verksamheternas styrdokument är ett krav då du kommer vara delaktig i att planera, genomföra, dokumentera och följa upp den pedagogiska verksamheten tillsammans med lärare och elevhälsoteam.

Som person har du god förmåga att bygga förtroendefulla relationer. Du är kommunikativ och motiverande i mötet med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare. Vidare är du strukturerad, kreativ och självständig. Du har ett flexibelt förhållningssätt och förmåga att se på saker ur ett nytt perspektiv. Du är trygg, öppen och strukturerad, har lätt för att samarbeta och är lösningsorienterad. Det är en fördel om du också har intresse och erfarenhet av att arbeta med elever som har annat modersmål än svenska.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Jane Larsson, rektor
Telefon: 033 353050

Malin Särén, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 85 92

Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-08-22.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol