Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 034544:2022:4 | Sista ansökningsdag: 2022-09-30

Ukrainsk- och/eller rysktalande timvikarier inom grundskolan!, Bemanning Pedagogik

Utifrån den rådande situationen i Ukraina förbereder vi oss för att kunna ta emot barn och unga som kan komma att placeras ut i Borås Stads grundskolor. Vi söker därför vikarier som kan ukrainska och/eller ryska.

Vill du göra skillnad och vara med och bidra för dessa elevers framtid? Välkommen till ett givande och utvecklande uppdrag som vikarie i Borås Stads grundskolor!

Din nästa arbetsplats

Du är anställd som obehörig/behörig lärare, elevassistent eller fritidspedagog via Bemanningsenheten Pedagogik och arbetar inom skolans verksamheter. Som vikarie kan du komma att arbeta på flertalet av stadens skolor.

Anställningsform: Timavlönad. Tjänsterna är tidsbegränsade med sysselsättningsgrad efter behov. Tillträde enligt överenskommelse. Du kommer vara anställd hos Bemanningsenheten Pedagogik.

Din anställning

Anställningsform: Timavlönad på heltid. Timavlönad 2022-08-01

Dina arbetsuppgifter

I grundskolan ingår dagligt ansvar och arbete med barn och ungdomar från förskoleklass till årskurs 9. Du kommer att finnas med som ett stöd för nyanlända elever, i klassrummet, på raster och på fritids. Dina uppgifter kan bland annat innefatta undervisning, tolkning och handledning i studier. Då behovet av ukrainsk- och/eller rysktalande vikarier ännu inte är fastställt kan du vid intresse även få arbeta som vanlig timvikarie inom grundskolan.

Hos oss står barnen och ungdomarna självklart i fokus och vi har stor tilltro till deras förmågor och kompetens. Tillsammans med övriga kollegor i skolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje elev och för hela elevgruppen.

Du som söker

Vi söker dig som har goda kunskaper i det ukrainska och/eller ryska språket. Har du relevant utbildning eller erfarenhet av arbete med barn och ungdomar är det positivt, men inget krav. Har du körkort och tillgång till bil är det meriterande. Vi söker dig som med glädje och kunskap vill vara med och ge eleverna en trygg, kreativ, lärorik och positiv tid i skolan. Du är engagerad och har ett professionellt bemötande gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor. Dina arbetsuppgifter och arbetsplatser är varierande och du behöver därför vara flexibel i ditt arbete.

Eftersom arbetet är förlagt inom verksamheten skola krävs det därför att du visar upp ett giltigt utdrag från belastningsregistret. Du ombeds enbart att uppvisa belastningsregister i samband med erbjudande om timanställning men eftersom det tar två veckor att få hem registret på posten rekommenderar vi dig att redan nu beställa ett utdrag från polisen: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Intervjuer och urval sker löpande.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Alva Gustafsson, rekryteringssamordnare
Telefon: 033-35 85 30

Jessica Magnusson, rekryteringssamordnare
Telefon: 033-35 88 35

Borås Stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-09-30.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol