Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 14:2022:17 | Sista ansökningsdag: 2022-08-28

Utvecklingsinriktad enhetschef (CTO) till Borås Stads IT-avdelning, Servicekontoret

Servicekontoret utgör kommunens interna basresurs för den administrativa och tekniska utförarverksamheten. Vi är ca 350 anställda och arbetar under företagsliknande former inom bland annat IT-tjänster, redovisningsservice, löneservice, fastighetsservice och olika typer av anläggningsinriktade uppdrag. Leveranser av tjänster sker till kommunala förvaltningar och bolag, och förvaltningens verksamheter omsätter årligen ca 750 Mkr.


Din nästa arbetsplats

Dataservice underlättar vardagen med hjälp av värdeskapande IT för Borås Stads bästa.
Vi arbetar i en modern Microsoftbaserad miljö och hanterar omkring 6 000 datorer, ungefär lika många mobiltelefoner och närmare 30 000 användarkonton. I vår infrastruktur ingår bland annat drygt 260 kommunikationslinjer, 3 300 accesspunkter och 330 servrar.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill leda och ansvara för att enheten utvecklas framåt och uppfyller förväntade resultat och mål. Rollen innebär personal- och budgetansvar och du arbetar aktivt med att stärka och utveckla dina medarbetare samt säkerställa en god arbetsmiljö.

Som enhetschef för utvecklingsenheten kommer du att verka i en miljö präglad av stort driv och hög ambitionsnivå. Tillsammans med medarbetarna kommer du att ta fram lösningar som ger Borås Stad en stabil teknikgrund för fortsatt digital utveckling. Enheten ansvarar för flera kompetensområden såsom digital arbetsplats, telefoni, IT-säkerhet, nätverkskommunikation och IT-arkitektur.

Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och deltar aktivt i Dataservice övergripande utveckling.


Du som söker

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att vara chef och av att leda IT-/teknikverksamhet i en komplex miljö där du samarbetat med aktörer både inom och utanför organisationen. Du är van att leda i förändring och att arbeta i en agil verksamhet. Du har högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Goda kunskaper i svenska/engelska i tal- och skrift samt B-körkort är en förutsättning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

- Microsoft 365
- Molntjänster, on-premise eller hybridlösningar
- Automatisering av infrastruktur
- Kunskap och erfarenhet från informationssäkerhetsfrågor
- System med höga krav på tillgänglighet och säkerhet
- Erfarenhet av LOU och avtalsförhandlingar både med leverantörer och kunder

Du ser möjligheter i förändring och får andra att utvecklas och växa. Du behöver inte vara expert på alla tekniska lösningar men förstår grundkoncepten och kan skapa förutsättningar att tillsammans med andra bygga en framgångsrik verksamhet. Du är en utvecklingsorienterad och kvalitetsinriktad person som motiveras av att leda ständiga förbättringar i verksamheten på ett engagerande och entusiasmerande sätt.

Du kommunicerar väl, både skriftligt och muntligt, och ser återkoppling som en naturlig del av ledarskapet. Du har förmåga att bygga goda relationer samtidigt som du har hög integritet och med mod och gott omdöme fattar beslut i komplexa frågor. Du sätter tydliga mål och leder utifrån dessa arbetet tillitsfullt mot goda resultat.

Vi kommer fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Niclas Bodeklint, avdelningschef
Telefon: 033- 35 30 73

Fackliga företrädare nås via Borås Stads växel, 033-35 70 00.

I Borås Stad arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö, vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid.

I denna tjänst finns möjlighet till tillfälligt distansarbete

Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-08-28.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol