Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 30:2022:47 | Sista ansökningsdag: 2022-07-10

Psykiatrihandläggare till myndighetsutövning, socialpsykiatri, Sociala omsorgsförvaltningen

Sociala omsorgsförvaltningen är den förvaltning i Borås Stad som arbetar enligt
Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen(SoL), för att ge stöd och service till personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. Förvaltning-en sysselsätter cirka 900 personer.

Sociala omsorgsförvaltningen har som övergripande mål att personer med funktionsnedsättning skall kunna leva som andra, uppnå full delaktighet och jämlikhet i samhället. Individuell
bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett
självständigt liv.

Din nästa arbetsplats

Arbetsgruppen består i dagsläget av 7 psykiatrihandläggare och en enhetschef. Utifrån att en av psykiatrihandläggarna nu kommer vara tjänstledig under en period så söker vi en vikarie.

Du kommer att arbeta i en grupp med engagerade handläggare och en närvarande chef i fräscha lokaler i Borås centrum. För att bevara och erhålla ny kunskap inom vårt ansvarsområde ges du regelbunden ärendehandledning med dina kollegor och chef.

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Tjänsten är ett vikariat på heltid t.o.m 2023-06-30 som eventuellt kan förlängas. Tillträde efter överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Du har nu möjligheten att söka ett spännande, kreativt och stimulerande arbete där du kommer att utreda, fatta beslut och följa upp beviljade insatser enligt Socialtjänstlagen (SOL) för perso-ner med psykisk funktionsnedsättning.

Förutom myndighetsutövning och utredningsarbete i de enskilda ärendena så består en stor del av arbetsuppgifterna även av samverkan med andra verksamheter inom kommunen såväl som öppenvård, slutenvård samt rättspsykiatrin. Utredningsarbetet är ett självständigt arbete där man ansvarar för sina egna ärenden samtidigt som man samarbetar mycket med sina kollegor i det dagliga arbetet.

Du som söker

Du som sökande är utbildad socionom eller har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi har dock som krav att du har genomgått en utbildning i socialrätt på högskolenivå. Vi ser gärna att du har erfarenhet av socialt arbete och myndighetsutövning, men framförallt har ett genuint intresse i att möta personer som av någon anledning är hjälpsökande och behöver stöd, och hjälpa dem få rätt stöd utifrån deras situation.

Erfarenhet av arbete i systemen Viva och SAMSA är meriterande. Då rättssäkerhet är en viktig del i vårt uppdrag lägger vi stor vikt vid att du är noggrann och kvalitetsmedveten i ditt arbete samt att du har en god förmåga att uttrycka dig i skrift. Du har ett gott bemötande, gillar att samarbeta och utför dina arbetsuppgif-ter med ett genuint intresse och engagemang.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Sara Holmberg, enhetschef
Telefon: 073-432 73 21

Borås Stad växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda arbetsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och fria bad i kommunens badan-läggningar. Då staden har ett väldigt förmånligt flextidsavtal finns det utrymme för att styra dina arbetstider och du har även möjlighet till att utöka dina semesterdagar genom semesterväxling.


Vi arbetar med löpande urval och kommer kontinuerligt kalla intressanta sökande till intervju. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-07-10.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol