Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 26:2022:24 | Sista ansökningsdag: 2022-08-31

Kurator till Stödcentrum för unga i Borås, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Stödcentrum för unga är en samtalsmottagning med uppdrag att arbeta brottsofferstödjande och brotts-/våldsförebyggande.

Din nästa arbetsplats

Stödcentrum möter barn och ungdomar upp till 21 år som varit utsatta för eller bevittnat våld/brott samt deras närstående och erbjuder stöd- och krissamtal. I uppdraget arbetar Stödcentrum vidare med medling och verkställer ungdomstjänst. Inom ramen för det brott/våldsförebyggande arbetet erbjuder Stödcentrum kursen rePULSE, arbetar uppsökande på skolor och ger informationsinsatser för att sprida kunskap om områden kopplat till brott, våld och unga relationer. Slutligen har Stödcentrum inom det våldspreventiva arbetet ett fokus på unga våldsutövare, både på gruppnivå (skolinsatser) och individnivå (möjlighet till enskilda samtal).

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Att arbeta på Stödcentrum för unga innebär att du får stort eget ansvar och självständigt driver processen i dina ärenden. Du får möjlighet att jobba på en liten enhet med stora möjligheter att påverka och utveckla verksamheten. Arbetet består också av mycket kontakt med externa aktörer vilket kräver förmåga att samarbeta. Du ska vara duktig på att formulera dig i tal och skrift.

Det du får av oss som arbetsgrupp är ett öppet klimat där vi tar hand om varandra och delar på erfarenheter samt stöttar i de ärenden som vi har. Vi har även tillgång till regelbunden extern handledning i grupp. Vi som arbetar på Stödcentrum är engagerade, professionella och vi har dessutom väldigt roligt på jobbet. Arbetstiden är i huvudsak dagtid men viss kvällstjänstgöring kan förekomma vid enstaka tillfälle. Inom Individ- och familjeomsorgsförvaltningen pågår ett utvecklingsarbete, där vi satsar på att kompetensutveckla och implementera systemteoretiska metoder i våra verksamheter. Det innebär att vi utvecklar arbetssätt som stärker individens delaktighet, helhetssyn och samverkan.

Du som söker

Vi söker Dig som är socionom eller har annan likvärdig akademisk utbildning. Vi vill att du har erfarenhet av kurativt eller behandlande arbete med ungdomar. Har du vidareutbildning inom MI, systemteori eller trauma så är det meriterande. Vi söker dig som har en stor tilltro till ungdomars förmåga och vilja till förändring samt är bra på att etablera förtroendefulla relationer. Du är en god lyssnare, tydlig i din kommunikation och kan sätta gränser samt är flexibel och uppskattar ett varierande arbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att prata inför större grupper och gillar att engagera ungdomar till att lyssna.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Emma Ragnarsson, enhetschef
Telefon: 033-35 34 25

Jens Ekström, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 51 36

Liselotte Book, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 033-35 37 15

Vi har flexavtal, friskvårdsbidrag samt fri entré till badhus i Borås.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-08-31.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol