Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 26:2022:26 | Sista ansökningsdag: 2022-08-21

Socialsekreterare till Barn och ungas utredningsgrupper, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Individ- och förvaltningsomsorgen befinner sig i en spännande utveckling där verksamheten utökas för att möta de behov invånarna i Borås Stad har och att de kan erbjudas ett tidigt och samlat stöd.

Din nästa arbetsplats

Vi söker nya kollegor till vårt verksamhetsområde Barn och unga myndighet. Verksamheten består av tre myndighetsutövande enheter med socialsekreterare, metodhandledare, socialadministratörer och enhetschefer.

Förutom möjligheten till ett spännande, meningsfullt och kreativt arbete får du som vår blivande kollega en god och gedigen introduktion och stöd av mentor. I arbetsgrupperna finns en god sammanhållning med gott kollegialt stöd. Du ges möjligheter att självständigt lägga upp ditt dagliga arbete med hjälp av ett förmånligt flextidsavtal.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer till en arbetsplats med väl upparbetade rutiner, en tydlig struktur och stor tillgång till nära arbetsledning med god återkoppling. Vi har ett stort fokus på att göra barn och unga ännu mer delaktiga i kontakten med oss och har en god samverkan med övriga enheter inom Barn och unga. Utöver regelbunden ärendehandledning med arbetsledning får du även extern handledning. Vi arbetar för att alla ska få en möjlighet till kompetensutveckling där vi tror att delaktighet och ansvar medför att vi tillsammans utvecklar vår enhet.

Räkna med utmaningar i vardagen men också skratt och härliga möten och fantastiska kollegor. Som arbetsgivare anser vi det viktigt att alla har en god arbetsmiljö och en rimlig arbetsbelastning. Vill du ha ett arbete som är stimulerande, meningsfullt och utvecklande som ger mycket tillbaka så är detta rätt tjänst för dig! Du kommer få ett arbete där du gör skillnad varje dag!

Målgrupperna är barn och unga 0-17 år och deras vårdnadshavare. Du utreder, fattar beslut och följer upp beviljade insatser enligt socialtjänstlagen (SoL) samt lagen om vård av unga (LVU). Intern och extern samverkan är alltid en viktig del i ditt uppdrag.

Tjänsterna avser både tillsvidareanställning och visstidsanställning på heltid. Efter din grundläggande introduktion finns möjlighet till arbetsanpassning utifrån tillfälligt distansarbete.

Du som söker

Vi söker dig som har socionomexamen och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom social barn- och ungdomsvård. Du ska ha ett stort engagemang, ett gott bemötande och ett professionellt yrkesmässigt förhållningssätt är en självklarhet för dig. Du gillar att samarbeta och tar dig an nya arbetsuppgifter med ett genuint intresse. Stor vikt läggs på din personliga lämplighet. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund. B-körkort är ett krav.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Eva Eriksson, enhetschef
Telefon: 033-35 35 10

Sara Jönsson, enhetschef
Telefon: 033-35 36 22

Jens Ekström, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 51 36

Liselotte Book, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 033-35 37 15

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-08-21.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol