Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 30:2022:49 | Sista ansökningsdag: 2022-07-08

Personlig assistent, Sociala omsorgsförvaltningen

Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv.

Din nästa arbetsplats

Vi söker nu personliga assistenter till 2 tjänster inom assistansen i Borås Stad. Assistansen utförs dagtid veckans alla dagar. Arbetstiderna är anpassade efter brukarnas behov. I Borås Stad tillämpas rätten till heltid. Det innebär att det kan vara så att du samplaneras med andra assistentgrupper och får arbeta vissa pass hos andra brukare om du väljer att arbeta heltid. Arbetstiden är schemalagd med dagspass, vardagar och helg. Men tänk på att arbetstiderna kan variera då många av våra assistentgrupper har arbetspass förlagda både på kvällstid och på jourpass nattetid vid samplanering.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidareanställning men provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt ök.

Dina arbetsuppgifter

Som personlig assistent skall du finnas med i den enskildes vardag. Att arbeta som personlig assistent innebär att du skall medverka till att brukaren kan leva ett så fullgott liv som möjligt. Arbetsuppgifterna är varierande men består i huvudsak av sådana sysslor som förekommer i ett hem samt att vara behjälplig med personlig omvårdnad. Du måste vara lyhörd för brukarens behov och vara beredd att satsa på ett arbete som kräver stort personligt engagemang. Brukarna är delaktiga i rekryteringen.

Du som söker

För att lyckas i rollen har du en gymnasialutbildning inom omvårdnad, barn och fritid eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser även att du har tidigare erfarenhet inom vård och omsorg.

Vi söker dig som är ansvarsfull och lyhörd för brukarens behov. Du behöver vara social och ha ett allmänt gott omdöme samt vara samarbetsvillig såväl mot brukare och kollegor. Arbetet kan vara psykiskt utmanande så du behöver vara säker på dig själv samt ha en god fysik för att kunna hjälpa brukarna vid exempelvis förflyttningar, köra rullstol och promenader. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Elin Hellgren, enhetschef
Telefon: 033-35 86 68

Borås Stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda arbetsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner så som friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar, gratis te/kaffe etc.

Rekrytering sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-07-08.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol