Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 30:2022:50 | Sista ansökningsdag: 2022-07-08

Personlig assistent, Sociala omsorgsförvaltningen

Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.
Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv.

Din nästa arbetsplats

Vi söker nu ca 4 stycken personliga assistenter till ett nytt assistansärende inom assistansen i Borås Stad som är tänkt att starta 1 september. Arbetsgruppen kan med fördel startas igång någon vecka innan. Assistansen kommer att utföras dygnet runt alla dagar i veckan, även helger. Arbetstiderna är anpassade efter brukarnas behov och här kommer arbetet vara förlagt med dygnspass inklusive sovande jour. Brukaren arbetar även på daglig verksamhet vissa dagar i veckan. I Borås Stad tillämpas rätten till heltid. Det innebär att det kan vara så att du samplaneras med andra assistentgrupper och får arbeta vissa pass hos andra brukare om du väljer att arbeta heltid.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidareanställning men provanställning kan komma att tillämpas

Dina arbetsuppgifter

Som personlig assistent skall du finnas med i den enskildes vardag. Att arbeta som personlig assistent innebär att du skall medverka till att brukaren kan leva ett så fullgott liv som möjligt. Arbetsuppgifterna är varierande men består i huvudsak av sådana sysslor som förekommer i ett hem samt att vara behjälplig med personlig omvårdnad. Du måste vara lyhörd för brukarens behov och vara beredd att satsa på ett arbete som kräver stort personligt engagemang. Brukarna är delaktiga i rekryteringen.

Du som söker

För att lyckas i rollen har du en gymnasialutbildning inom omvårdnad, barn och fritid eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser även att du har tidigare erfarenhet inom vård och omsorg, gärna inom autismspektrat. Det är fördelaktigt om du har körkort men kollektivtrafiken fungerar helt ok.

Vi söker dig som är ansvarsfull och lyhörd för brukares behov. Du behöver vara social och ha ett allmänt gott omdöme samt vara samarbetsvillig såväl mot brukare och kollegor. Arbetet kan vara fysiskt tungt så du behöver ha en god fysik för att kunna hjälpa brukaren vid exempelvis förflyttningar, köra rullstol och promenader. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Ulrika Larsson, enhetschef
Telefon: 033-35 39 82

Borås Stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 77 05

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda arbetsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner så som friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar, gratis te/kaffe etc.

Rekrytering sker löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-07-08.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol