Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 23:2022:46 | Sista ansökningsdag: 2022-08-23

Förskollärare till Tallbackens förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Brinner du för att arbeta med hållbarhet? Känner du inspiration och engagemang i att skapa en utbildning och undervisning som präglas av lust, nyfikenhet, tillgänglighet, gemenskap och framtidstro? Då är detta helt rätt plats för dig!

Vår profil är hållbar utveckling vilket innebär att vi i gemensamma processer gör skillnad här och nu men också för framtiden. Vi tar avstamp i de globala målen. Ett viktigt led i detta arbete är att tillhandahålla en god utbildning genom att som grund erbjuda tillgängliga lärmiljöer och tydliggörande pedagogik. För oss handlar det om att skapa de förutsättningar varje barn behöver och en tillgänglig utbildning innebär hos oss att:
- Underlätta lärande för alla
- Möjliggöra delaktighet för alla barn i alla sammanhang
- Identifiera och undanröja eventuella hinder
- Ta hänsyn till varje barns behov, förutsättningar och lika värde
- Ge alla barn möjlighet att vara delaktiga i en gemenskap

Utbildningen präglas av en trygg och tillåtande atmosfär där varje barn ska känna sig trygg, bekräftad och accepterad för den man är. Varje barn ska få uppleva känslan av att känna tillit till sig själva och den egna förmågan. Med ett fantastiskt läge används naturen och samhället runtomkring som kompletterande och inspirerande lärmiljöer. Välkommen på framtidens resa tillsammans med oss - en resa kantad av utvecklingsmöjligheter och lärande med fokus på varje barns och medarbetares unika potential och behov. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Som pedagog är det viktigt att vara lyhörd, nyfiken och delaktig inför barnens utforskande, upptäckter och individuella behov, samt ta en aktiv roll när det gäller att utveckla undervisningen med utgångspunkt i detta, läroplanens mål samt våra prioriterade områden.

Som förskollärare på Tallbacken förskola arbetar du i nära samarbete med övriga kollegor på enheten. Tillsammans med övriga förskollärare ansvarar du för att planera och genomföra undervisning utifrån läroplan, förskolans prioriterade område samt varje barns och barngrupps specifika behov. Du ansvarar också för att leda det systematiska kvalitetsarbetet utifrån mål, uppföljning och analys samt för att dokumentera lärprocesserna för barnen i grupp och enskilt, tillsammans med kollegor.

Som ett led i förskolläraruppdraget har du både enskild och gemensam PUT i arbetslaget för att kunna planera, följa upp och utvärdera undervisningen. Vi har gemensamma SKA-kvällar där all personal ges möjlighet att tillsammans arbeta djupare med våra prioriterade mål, förskollärarna har ett extra ansvar att leda arbetet framåt vid dessa tillfällen. Som förskollärare på Tallbacken finns det dessutom möjlighet att ingå i förskolans utvecklingsgrupp där särskilt fokus läggs på våra prioriterade utvecklingsområden samt läroplanens olika mål. Vi har just nu extra fokus på att utveckla arbetet med estetiska uttrycksformer och digitala verktyg i lärmiljöer och undervisning, bl.a. genom deltagande i ett Erasmus-projekt.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och har ett stort engagemang för att skapa goda förutsättningar för varje barns lärande och utveckling. Du är lyhörd och ser det som självklart att vara nära barnen i deras samspel, utforskande och lärprocesser. Viktiga förutsättningar för att lyckas i rollen är att du har god förmåga att samarbeta men du kan också arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du trivs med att arbeta utifrån ett hållbart perspektiv och har erfarenhet av eller intresse för att arbete utifrån tillgängliga lärmiljöer och tydliggörande pedagogik. Har du dessutom erfarenhet eller kompetens av att arbeta med estetiska uttrycksformer eller digitala verktyg kan det vara meriterande.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Sara Thörnqvist, rektor
Telefon: 0734 32 75 33

Lärarförbundet, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 033-35 70 00

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.
Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på Borås Stads personalförmåner

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-08-23.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol