Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 28:2022:89 | Sista ansökningsdag: 2022-08-31

Arbetsterapeut till Sörmarksgatan 207, Vård- och äldreförvaltningen

Är du arbetsterapeut och vill vara en del av en arbetsplats där teamanda och arbetsglädje är viktigt?

Nu söker HSV Team 8 en arbetsterapeut, med placering på korttidsboendet Sörmarksgatan 207 i Borås.

Vård- och äldreförvaltningen arbetar mot målet att både yngre och äldre invånare som är i behov av vård och omsorg, hälso- och sjukvård samt förebyggande hälso- och sjukvårdsinsatser ska ha ett gott liv var dag.

Förvaltningen består av ca. 2 500 medarbetare varav ca. 300 arbetar inom hälso- och sjukvårdsorganisationen (HSV).

Din nästa arbetsplats

Korttidsboendet Sörmarksgatan 207 ligger naturskönt beläget, nära stadsdel Hulta och Trandared i Borås. Bra förbindelser med kollektivtrafiken finns.

Hälso- och sjukvårdsorganisationen (HSV) består av cirka 300 medarbetare fördelade i nio team, som arbetar tvärprofessionellt med patientens bästa i fokus.

Hos oss är du med och utvecklar framtidens kommunala hälso- och sjukvård. Just nu arbetar vi med förändrat arbetssätt mot Nära vård, med patientens delaktighet i fokus. Rehabiliteringsprocessen och välfärdsteknik är andra aktuella områden. Utveckling sker också i samverkan med vårdgrannar och andra aktörer, samt genom tvärprofessionella teammöten och kontinuerlig uppföljning av arbetsmiljön för medarbetarna.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt ö.k. Provanställning kan förekomma.

Dina arbetsuppgifter

Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, där samarbete och professionalism är två viktiga byggstenar. Patientens välbefinnande och medbestämmande är alltid en central utgångspunkt i vårt arbete.

I rollen som arbetsterapeut har du ett nära samarbete med fysioterapeuter, sjuksköterskor, biståndshandläggare, chefer och omvårdnadspersonal.
Dialog med anhöriga ingår som en naturlig del.

Du utreder, bedömer och genomför arbetsterapeutiska insatser samt ansvarar för förskrivning och utprovning av hjälpmedel. Du handleder omvårdnadspersonal i olika vårdsituationer, t ex. vid förflyttningar och hantering av hjälpmedel. Hos oss får du en individuellt anpassad introduktion och erbjuds en mentor vid behov.

Som legitimerad yrkesutövare följer även ett ansvar för journalföring av de insatser som planeras, genomförs och utvärderas. Ett aktivt deltagande i utvecklingsarbetet, för att förbättra vår verksamhet, är också en förutsättning.

Om du är nyfiken på hur vi arbetar och vill göra arbetsplatsbesök erbjuder vi möjlighet till detta.

Arbetstiden är dagtid, måndag tom fredag.

Du som söker

Du är legitimerad arbetsterapeut med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård.
Tidigare erfarenhet från kommunal verksamhet och hemsjukvård är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom yrket, men även du som är nyutexaminerad är välkommen att söka tjänsten.

Du har vana av IT-baserade journalsystem och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Då Borås är ett finskt förvaltningsområde, är det värdefullt om du har kunskaper i finska språket.

Erfarenhet och kunskap inom manuella förflyttningar och förflyttningar med personlyft är meriterande.

Du förväntas att självständigt strukturera och organisera dina arbetsuppgifter, likaså att vara flexibel och behjälplig dina kollegor vid behov. Gott samarbete är viktigt för att vår verksamhet ska fungera, och därför söker vi dig som är en genuin lagspelare och drivs av att skapa goda relationer. Du ser det som en självklarhet att samarbeta med andra och har ett kollegialt förhållningssätt. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Vidare så trivs du med att arbeta lösningsorienterat med en helhetssyn där patienten är i fokus.

För tjänsten krävs B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Före erbjudande om anställning behöver ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Christian Elfving Boo, enhetschef
Telefon: 033-35 52 35

Lena Hedenborn, facklig företrädare för Sveriges Arbetsterapeuter
Telefon: 0766-23 05 15

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, god kollegial gemenskap och goda arbetsvillkor erbjuds du som anställd inom Borås stad personalförmåner i form av friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens simhallar, förmånscykel och en mängd aktiviteter som personalföreningen MerKraft anordnar.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-08-31.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol