Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 23:2022:61 | Sista ansökningsdag: 2022-10-07

Förskollärare till Hällegårdens förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Välkommen till vår litteraturprofilerade förskola Hällegården, där boken och sagan är grunden för allt lärande. Med sagans hjälp skapar förskolan ett gemensamt fokus där det övergripande målet är att stimulera barns språk-, läs- och skrivutveckling för att skapa en grund för god läsutveckling. Med vårt arbetssätt och litteraturen som stöd vill vi uppmuntra barnen till att reflektera över text och bild genom riklig tillgång till litteratur, digitala verktyg och en fantasifull språkstimulerande miljö. Vi samverkar aktivt med närliggande bibliotek.
Hos oss har vi stor tilltro till barnens förmågor och deltar med spänning, intresse och glädje i deras upplevelser under dagen. Utbildningen främjar lek, kreativitet, lustfyllt lärande och utgår från barnens erfarenheter, intressen, behov och åsikter.

På Hällegården har vi egen kokerska och får vår goda mat tillagad på plats varje dag.
Vi har en varierad utemiljö som främjar lek och rörelse. Det finns cykelbana, klätterställning med rutschkana, gungor och stora ytor att röra sig på. Vi har en stor skogsdunge på ena sidan av förskolan vilken lockar till fantasi och kreativitet samt möjliggör för undervisning i naturen.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Som förskollärare på Hällegården ansvarar du för att planera, leda och utveckla undervisningen utifrån styrdokument, verksamhetsplan och vår litteraturprofil. Du dokumenterar systematiskt och använder dig av dokumentationen i analys och reflektion för att utveckla verksamheten. Du tycker om att samarbeta och ser möjligheter i att organisera dagen så alla styrkor tas tillvara och barnens får bästa möjliga utbildning. Du arbetar aktivt för att främja barns förmåga vara delaktiga och utöva inflytande över sin utbildning. Du kommer att arbeta i en barngrupp med antingen barn i åldrarna 1-3 år eller barngrupp med åldrarna 3-5 år.

Till din hjälp för att genomföra det pedagogiska uppdraget i förskolan får du pedagogiska forum, avdelningsmöten för planering, uppföljning och reflektion, enskild planering, utvecklingsdagar och APT.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och med ett brinnande intresse för språk och litteratur, samt erfarenhet av att använda digitala verktyg i utbildningen. Du är trygg i din yrkesroll och har lätt för att samarbeta, men kan även arbeta självständigt och vara med och driva utvecklingen och förskolans litteraturprofil framåt. Du sätter barnens behov först och ger dem möjlighet att lära och lyckas. Du är engagerad, professionell och kunnig inom systematiskt kvalitetsarbete vilket innebär att du har förmåga att analysera, reflektera och planera för att utveckla utbildningen.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Malin Andersson, rektor
Telefon: 0734-32 86 51

Lärarförbundet, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 033-35 70 00

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.
Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på Borås Stads personalförmåner

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-10-07.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol