Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 28:2022:106 | Sista ansökningsdag: 2022-10-11

Enhetschef till hälso- och sjukvårdsorganisationens korttidsverksamhet, Vård- och äldreförvaltningen

Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad arbetar med målsättningen att både yngre och äldre invånare som är i behov av vård, omsorg och service ska ha ett gott liv var dag. För att klara det uppdraget har vi ca 2 500 medarbetare som arbetar inom hemtjänsten, på våra vård- och äldreboenden, våra korttidsenheter etc.

Förvaltningens hälso- och sjukvårdsorganisation har totalt ca 300 medarbetare. Våra sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och rehabiliteringsassistenter arbetar teambaserat och tvärprofessionellt för att erbjuda en god och säker hälso-och sjukvård med patientens bästa i fokus. Vill du få en inblick i vår vardag och vad som händer i vår verksamhet, följ oss gärna på Instagram.

Nu söker vi dig som vill arbeta som enhetschef för hälso- och sjukvårdsteamet som är knutet till förvaltningens korttidsverksamheter!

Din nästa arbetsplats

Korttidsvistelse är ett biståndsbedömt stöd enligt socialtjänstlagen och beviljas av biståndshandläggare. Korttid beviljas av olika skäl, till exempel stort behov av omvårdnad eller hälso- och sjukvård som inte kan tillgodoses i hemmet, vård vid livets slut eller som avlösning för anhöriga. De enhetschefer som ansvarar för korttidsboendena ansvarar också för omvårdnadspersonalen som arbetar där, medan du i ditt uppdrag leder de sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och rehabassistenter som dagligen arbetar med korttidsvård.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt, utmanande och omväxlande arbete i trivsamma lokaler med professionella och erfarna kollegor. Tjänsten utgår från Ramnåsgatan i Borås med närhet till både centrum, det natursköna parkområdet vid Ramnasjön samt stadens resecentrum med buss- och tågförbindelser.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef ansvarar du för enhetens kvalitet, personal och ekonomi. Du ansvarar för att din enhet arbetar utifrån verksamhetens och förvaltningens mål och stadens styrdokument. Tillsammans med dina medarbetare driver du det systematiska kvalitetsarbetet och utvecklar verksamheten i syfte att säkerställa en god och säker vård för patienterna. Pågående utvecklingsarbeten är bland annat omställningen till Nära vård i samverkan med andra vårdgivare samt välfärdsteknik och arbetet med våra kvalitetsregister.

Rollen som enhetschef innefattar många kontaktytor med medarbetare, patienter och anhöriga. Du samarbetar med andra enheter, förvaltningar, myndigheter samt andra vårdgivare. En god samverkan med förvaltningens fackliga parter är också en naturlig del i ditt uppdrag.

Du ingår i hälso- och sjukvårdsorganisationens ledningsgrupp tillsammans med dina chefskollegor och en processledare under ledning av verksamhetschef. I ditt dagliga arbete har du stöd av förvaltningens HR-, ekonomi-, kvalitet- och utvecklingsfunktion samt administrativ samordnare.

Du som söker

Vi söker dig med relevant universitets- eller högskoleexamen inom hälso- och sjukvård, lägst yrkeslegitimation (arbetsterapeut, fysioterapeut eller sjuksköterska), alternativt annan relevant universitets- eller högskoleexamen och då gärna i kombination med erfarenhet inom hälso- och sjukvårdssektorn. Du har arbetat som chef i flera år, helst inom hälso- och sjukvård, och du är trygg i dig själv och i din chefsroll.

Ditt ledarskap är tillitsbaserat och förtroendeingivande och du har förmågan att tillvarata medarbetarnas kompetens och engagemang. Du är modig, tydlig och närvarande, och du drivs av att skapa delaktighet samt verka för yrkesstolthet hos dina medarbetare. Vidare är du utvecklingsorienterad och har förmåga att driva processer framåt för att tillsammans med dina medarbetare utveckla verksamheten.

Viktiga egenskaper som ger framgång i uppdraget är förmåga att se till helheten, och du drivs av att skapa och upprätthålla goda relationer. Omställningen mot nära och mer personcentrerad vård ställer höga krav på den kommunala korttidsvården. Ett aktivt samarbete och en god samverkan är därför nödvändig, både internt och externt, för att kunna arbeta kvalitativt och effektivt i chefsuppdraget.

Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på det svenska språket. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.

För tjänsten krävs B-körkort.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Kristina Söderlund, verksamhetschef
Telefon: 033-35 52 97

Maria Gustafsson, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 51 19

Johan Danielsson, facklig företrädare för SACO-rådet
Telefon: 033-35 81 19

Pernilla Skoglund, facklig företrädare för Vårdförbundet
Telefon: 033-35 77 54

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, god kollegial gemenskap och goda arbetsvillkor erbjuds du som anställd inom Borås stad personalförmåner i form av friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens simhallar, förmånscykel och en mängd aktiviteter som personalföreningen MerKraft anordnar.

Vi avböjer oss vänligt men bestämt kontakt från bemanningsföretag.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-10-11.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol