Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2022:340 | Sista ansökningsdag: 2022-10-07

Elevassistent till vikariat inom skola, Grundskoleförvaltningen

Ser du dig själv som en god ledare och förebild samt vill vara med när vi formar framtiden för Borås Stads elever? Då är du välkommen till ett utvecklande och meningsfullt uppdrag som elevassistent inom grundskolan!

Vi söker dig som är intresserad av ett längre uppdrag som elevassistent inom grundskola i Borås Stad. För dig innebär detta en möjlighet att få ett vikariat på en och samma skola upp till sex månaders tid, med möjlighet till förlängning. Det är en bra möjlighet att antingen testa på eller utvecklas inom yrket och skaffa sig erfarenhet och referenser inför framtiden.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

I den här tjänsten kommer du att erbjudas en tidsbegränsad anställning på en av Borås Stads skolor. Hos oss i Borås Stad står barnen och ungdomarna självklart i fokus och vi har stor tilltro till deras förmågor och kompetens. Tillsammans med övriga kollegor i skolan medverkar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för varje elev och för hela elevgruppen.

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Tillträde efter behov.

Dina arbetsuppgifter

I grundskolan ingår dagligt ansvar och arbete med barn och ungdomar från förskoleklass till årskurs 9. Som elevassistent kommer du i samarbete med ansvarig lärare stötta elever eller enskild elev som är i behov av extra stöd. Vilken typ av stöd som elev/elever är i behov av kan se olika ut och vara av olika grad beroende på elev, men det kan till exempel röra sig om:

- Att du är ett övergripande stöd i klass till flera elever där du arbetar för att bidra till god studiero och är ett pedagogiskt stöd.
- Hjälpa elev/elever i behov av stöd av medicinsk karaktär, till exempel diabetes eller sondmatning, där du finns med under elevens hela skoldag.
- Hjälpa elev i omsorgssituationer såsom personlig hygien och ombytessituationer.
- Vara ett stöd åt elev med funktionsvariation/er.

Som elevassistent kommer du att stötta, hjälpa och skapa bästa förutsättningar för att eleven skall kunna ta del av skoldagen utifrån sina individuella förutsättningar. Du har kontinuerlig dialog med klasslärare, andra undervisande lärare samt elevens vårdnadshavare. I vissa tjänster kommer du också att arbeta viss tid i skolans fritidshem.

Du som söker

Vi söker i första hand dig som har relevant gymnasiekompetens, exempelvis barn- och fritids eller omvårdnadsprogram, men också dig som är intresserad av att göra skillnad i barn och ungas vardag. Beroende på elevs behov kan följande kunskaper också vara meriterande:

- Erfarenhet och kunskap av lågaffektivt bemötande
- Erfarenhet och kunskap inom NPF
- Erfarenhet av funktionsvariationer och/eller rörelsehinder
- Kunskap inom autismspektrat och/eller uppmärksamhets- och koncentrationsproblematik
- Erfarenhet och kunskap av utmanande och utåtagerande beteenden
- Erfarenhet av tecken som stöd eller teckenspråk
- Erfarenhet och kunskap inom diabetes
- Erfarenhet och kunskap av sondmatning
- Erfarenhet eller kunskap av annan medicinsk karaktär

För att lyckas i rollen som elevassistent behöver du vara självständig, ansvarstagande, lösningsorienterad och flexibel. Som person har du lätt för att samarbeta samt har en förmåga att skapa goda och tillitsfulla relationer till elever, pedagoger och vårdnadshavare. Du förstår vikten av att stärka elevers självkänsla och självförtroende och trivs med att möta ungdomar med olika bakgrund och förutsättningar. Då kommunikation är en viktig del i skolan är det ett krav att du behärskar det svenska språket väl i tal, skrift och förståelse. Har du körkort och tillgång till bil är det meriterande. Vi ser även att du kan arbeta heltid måndagar till fredagar.

Eftersom arbetet är förlagt inom verksamheten skola krävs det därför att du visar upp ett giltigt utdrag från belastningsregistret. Du ombeds enbart att uppvisa belastningsregister i samband med erbjudande om timanställning men eftersom det tar två veckor att få hem registret på posten rekommenderar vi dig att redan nu beställa ett utdrag från polisen: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Alva Gustafsson, rekryteringssamordnare
Telefon: 033-35 85 30

Jessica Magnusson, rekryteringssamordnare
Telefon: 033-35 88 35

Borås Stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-10-07.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol