Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 23:2022:66 | Sista ansökningsdag: 2022-10-09

Förskollärare till Torgets förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Torgets förskola ligger på Hulta och har närhet till stadens centrum, dess kulturutbud, stora grönytor och ett flertal lekplatser. Inomhusmiljön präglas av tillgängligt material som ska inspirera barns nyfikenhet och fantasi. På det gemensamma torget och i ateljén finns miljöer skapade för gemensamt upptäckande.

Hos oss har vi stor tilltro till barnens förmågor och deltar med spänning, intresse och delad glädje i deras upplevelser under dagen. Här har du många olika möjligheter att påverka utbildningen, såsom att delta i utvecklingsgrupper kring arbetet med våra lärmiljöer och vår undervisning.

Vi har forum för utveckling, där vi fokuserar på att bygga upp en god gemensam grund för vårt pedagogiska arbete genom samarbete och ett tillåtande arbetssätt.

Torgets förskola har åtta avdelningar, varav tre helt nybyggda under 2022. Vi har idag igång sex avdelningar och planerar att öppna ytterligare en 2023. Detta kommer kunna ge möjlighet till att vara med och starta upp en yngrebarnsavdelning på 12 barn, där du arbetar tillsammans i par med en barnskötare. Det finns även möjlighet att arbeta med äldre- eller yngrebarn på en av våra avdelningar som redan är igång.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Som förskollärare på Torgets förskola kommer du att ansvara, tillsammans med kollegor, för att genomföra, analysera, dokumentera och planera undervisning.

Du ska genom lek, vårt prioriterade mål, skapa en trygg och lärorik miljö för varje barn på förskolan.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare med god samarbetsförmåga och stort intresse för barns delaktighet och inflytande över utbildningen. Du är en positiv och lösningsorienterad person som ser kontakten med vårdnadshavare som en mycket värdefull tillgång i arbetet och som trivs med ett flexibelt arbete.

Vi ser gärna att du är någon med kunskap och erfarenhet, eller intresse, för ett interkulturellt arbetssätt i en flerspråkig miljö. Du är engagerad, professionell och kunnig inom systematiskt kvalitetsarbete vilken innebär att du har förmåga att analysera, reflektera och planera för att utveckla utbildningen.

Du ska ha en servicekänsla, ett gott bemötande och känna en glädje för arbetet i förskolan för att passa bra in hos oss.

Varmt välkommen att kontakta oss vid frågor!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Marie Lövgren, rektor
Telefon: 0734-32 86 35

Lärarförbundet, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 033-35 70 00

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.
Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på Borås Stads personalförmåner

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-10-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol