Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 22:2022:16 | Sista ansökningsdag: 2022-10-09

Lärare i klassisk gitarr/fingerstyle till Borås Kulturskola, Kulturförvaltningen

Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Din nästa arbetsplats

Borås Kulturskola = Framtidens Kulturskola. Kulturskolan, som bedrivit verksamhet i 75 år, finns i nya och fräscha lokaler i Simonsland, centralt beläget i Borås stad och erbjuder kurser i musik, dans, teater, bild, film, textil och cirkus. Verksamhet bedrivs också på våra utbudspunkter Hässlehuset (Hässleholmen) och Musikens hus (i Fristad.) Kulturskolan finns till för kommunens unga och spelar en speciellt viktig roll i barn och ungas fritid.
Vi har ca 2 000 ämneskurselever, bedriver kulturskoleverksamhet vid åtta grundskolefilialer i kommunen och har uppdragsverksamhet i förskola, grundskola, särskola samt gymnasieskola. Vi har en stor utåtriktad verksamhet med över 200 föreställningar per år. Hos oss arbetar drygt 60 lärare och administrativ personal för att ge unga en meningsfull fritid.

Välkommen till vår webbplats, boras.se/kulturskolan för mer information om vår verksamhet.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 9 januari 2023 eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter:
Nu har du möjlighet att söka en spännande tillsvidaretjänst som gitarrlärare, inriktning klassisk gitarr/fingerstyle, hos oss på Borås Kulturskola!
Du kommer att undervisa elever i klassisk gitarr och ensemble på olika nivåer från nybörjare till gymnasieelever, både enskilt och i grupp. I tjänsten ingår även att ansvara och leda kulturskolans gitarrorkester.
Du ansvarar för att organisera undervisningen inom dina områden och tillsammans med kollegor planera och genomföra konserter och projekt. Du kommer att ingå i ett ämneslag med gott samarbetsklimat, där man har roligt tillsammans. Här finns höga ambitioner och en vilja att bedriva en meningsfull verksamhet för kommunens barn och unga.

Du som söker

Kvalifikationer:
Vi välkomnar dig som brinner för barn och ungas utveckling och som vill vara med och bidra till att vår Kulturskola förblir en viktig plats för kommunens invånare.

Du har musiklärarutbildning eller annan adekvat högskoleutbildning som är lämplig för tjänsten och erfarenhet av att arbeta inom Kulturskola eller liknande verksamhet.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet och kunskap inom arrangering.

Erfarenhet krävs.
B-körkort är ett krav.

Våra förväntningar på dig som person är att du har god samarbetsförmåga, arbetar strukturerat och har hög personlig mognad. Du har vana att planera och genomföra lektioner och är van att initiera och driva projekt.

Kulturell medvetenhet och självständighet är andra egenskaper som vi värderar högt. Viktigt för oss är också att du har förmågan att skapa goda relationer med kollegor och våra elever/föräldrar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, vilket för oss innebär att du uppfyller ovan nämnda önskemål.

Undervisningsprov kan komma att anordnas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Frida Uneback Malm, förvaltningschef
Telefon: 033-35 76 41, 0768-88 76 41

Elin Grände Wood, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 0766-30 63 51, 0766-30 63 51

Maria Ringsén, facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund
Telefon: 0766-30 63 65, 0766-30 63 65


Heltid 100%
Tillträde - 9 januari 2022 eller enligt överenskommelse

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-10-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol