Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2022:351 | Sista ansökningsdag: 2022-10-10

Rektor på Bredaredskolan, Grundskoleförvaltningen

Bredaredskolan är en liten trevlig skola som nu söker en ny rektor. Vill du göra skillnad och vara med när vi formar framtiden så är det kanske dig vi söker.

Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Skolan, som är naturskönt placerad är en mindre skola med stark sammanhållning, höga förväntningar på eleverna och engagerad personal. Personalen arbetar tillsammans för hög måluppfyllelse med möjlighet till varierande och kreativa skoldagar. Skolan har ca 127 elever och en klass i varje årskurs från förskoleklass till årskurs 6.

På fritidshemmet bedrivs verksamheten i klassrum, på fritids, i idrottshallen och i den fina utemiljön. Verksamheten är åldersintegrerad och eleverna har stor glädje och nytta av att åldrarna blandas.

Skolans natursköna omgivning ger fantastisk tillgång till skog, elljusspår, isbana, skidspår och pulkabacke.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

I uppdraget som rektor har du det övergripande ansvaret för skolan. Du leder, utvecklar och organiserar arbetet i enlighet med lag/förordning och övriga styrdokument. Du ansvar för mål, budget, personal, elevhälsa och kvalitet samt för det pedagogiska utvecklingsarbetet. I din roll kommer du att ha ett nära samarbete med uppdragsgivare och andra aktörer inom verksamhetsområdet. I Borås Stad vill vi att du som rektor arbetar med processledning och bygger starka relationer i nära samverkan med din personal.

Du är underställd verksamhetschef och ingår i en ledningsgrupp med andra chefer och rektorer samt verksamhetsutvecklare. Du har även tillgång till kvalificerat stöd inom bland annat ekonomi och HR.

Du som söker

För tjänsten krävs det att du har pedagogisk högskoleutbildning och tidigare arbetat som lärare och har dokumenterad chefserfarenhet. Vi ser gärna att du har genomförd rektorsutbildning samt erfarenhet av att leda pedagoger, elevhälsoteam och förändringsprocesser utifrån ett systemteoretiskt perspektiv.

Vi utgår från att du har ett strategiskt och ekonomiskt tänk och att du tar initiativ och uppnår resultat.

Du ser det som självklart att arbeta med delaktighet och kommunikation, mål och uppföljning, styr- och ledning samt att vara ett särskilt stöd processerna. Du är handlingskraftig och tydlig i din kommunikation.

Du månar om att vara en lyhörd, närvarande och tillitsfull ledare för såväl personal som elever och vårdnadshavare. Genom ett trovärdigt ledarskap med förmåga att entusiasmera och samla personal mot gemensamma mål utvecklar du både individer och verksamhet.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Håkan Anving, verksamhetschef
Telefon: 033-35 35 01

Bosse Leskinen, facklig företrädare för Lärarförbundet Skolledare
Telefon: 033-35 79 96

Anna Wikman, facklig företrädare för Sveriges Skolledarförbund
Telefon: 0768-88 86 46

Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-10-10.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol