Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 30:2022:67 | Sista ansökningsdag: 2022-10-09

Stödassistent till Söderängsgatan 14, natt, Sociala omsorgsförvaltningen

Söderängsgatans gruppboende verkställer beslut enligt LSS (Lagen om Stöd och Service för vissa funktionshindrade). Söderängsgatans gruppboende ger insatser till personer som fått beviljad insats inom LSS lagens personkrets 2 och 3. Insatserna ges till personer som i vuxen ålder fått en betydande och bestående begåvningsmässig funktionsnedsättning efter hjärnskada. Orsakad av yttre våld eller kroppslig sjukdom samt till personer med varaktiga fysiska eller psykiska funktionshinder som uppenbart inte beror på normalt åldrande, om de är stora och förorsakar betydande svårigheter i den dagliga livsföringen och därmed ett omfattande behov av stöd eller service.

Din nästa arbetsplats

Verksamheten har totalt 6 lägenheter där personer bor med stöd och serviceinsatser utifrån sin funktionsnedsättning och individuella behov. Verksamheten är belägen i utkanten av Borås med närhet till grönområden och god bussförbindelse.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi arbetar med individuell verksamhetsanpassad schemaläggning som är förlagd till natt och helg. Tillträde snarast.

Dina arbetsuppgifter

Som stödassistent ger du stöd och service enligt brukarnas behov och önskemål utifrån individuella genomförandeplaner. En stor del av det dagliga arbetet består av pedagogiskt motivationsarbete med syfte att brukarna ska uppnå ökad självständighet och inflytande över sin vardag. Du stödjer och motiverar brukarna i det dagliga livet med allt från personlig hygien till fritidsintressen. Tjänsten innebär ett brukarnära arbete där integritet, tydlighet och struktur är en viktig del av arbetet. I tjänsten ingår också delegerade uppdrag inom hälso- och sjukvårdslagen.

Du som söker

Du ska ha genomgått Vård- och omsorgsprogrammet eller ha annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Vi ser de som meriterande att du har erfarenhet av arbete med personer inom personkrets 2 och 3 och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av socialdokumentation i verksamhetssystemet Viva.

Som person ska du vara flexibel och gärna se möjligheter istället för hinder. Du har förmåga att ta egna initiativ och kunna samarbeta med övriga på arbetsplatsen. Du ska ha god datavana för att klara av administrativa arbetsuppgifter. Som person tillför du entusiasm, energi och lust i arbetet och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Dina värderingar är välgrundade och tydliga och utgår från ett etiskt perspektiv. Du samarbetar bra med både brukare, anhöriga samt kollegor och är lyhörd för individens behov.

Detta är ett jobb för dig som gillar utmaningar, har stort tålamod och vill jobba med människor i behov av särskilt stöd. Du skall vara strukturerad, ansvarstagande med god teamkänsla. Eftersom brukarnas behov är växlande krävs stor flexibilitet från din sida.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Carin Löfving, enhetschef
Telefon: 033-35 80 26

Borås Stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-10-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol